• Terhesség alatt panoráma röntgen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktorúr, 3 hónapos terhes vagyok, igyekszem mindenre odafigyelni, nagyon várjuk már a kisbabánkat. Mivel mindig hallottam, hogy vigyázni kell terhesség alatt a fogainkra, elmentem a fogorvosomhoz ellenőrzésre. Ő szó nélkül beterelt panoráma röntgenre (modern, digitális röntgengép), és miután végeztünk, azt mondta: "jaj, elfelejtettem megkérdezni, ugye nem vagy terhes?". Válaszoltam, hogy de igen. Hát nem örült a hírnek, igyekezett megnyugtatni, hogy modern gép, kisebb sugárzás, volt rajtam ólomruha és amúgy is a fejemre irányult a sugárzás, de azóta alig tudok aludni is... Tényleg igyekszem mindenre figyelni, nem eszem-, nem iszom olyasmit, ami bármi veszélyt jelentene a kicsire, ezért is bánt nagyon a dolog. Hamarosan megyek géndiagnosztikára, 4D ultrahangra, és a kérdésem alapvetően az lenne, hogy ha bármi gond történt, az kiderül-e "időben", illetve mit kellene tennem. Előre is nagyon köszönöm, és nagyon várom a visszajelzését. Köszönettel és üdvözlettel, Papp Bernadett

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, röntgen témában

        Kedves Bernadett!

        Ne aggódjon, az óvintézkedések azért megtörténtek, a károsító hatást valószínűleg kivédték. Érdemes lenne elmennie genetikai tanácsadásra, és az esetlegesen szükséges fokozott odafigyelést onnan fogják koordinálni.De valószínű, hogy csak rutin szűrés lesz majd.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-13 23:18:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: