Terhesség alatt panoráma röntgen

Tisztelt Doktornő, Doktorúr, 3 hónapos terhes vagyok, igyekszem mindenre odafigyelni, nagyon várjuk már a kisbabánkat. Mivel mindig hallottam, hogy vigyázni kell terhesség alatt a fogainkra, elmentem a fogorvosomhoz ellenőrzésre. Ő szó nélkül beterelt panoráma röntgenre (modern, digitális röntgengép) , és miután végeztünk, azt mondta: "jaj, elfelejtettem megkérdezni, ugye nem vagy terhes? ". Válaszoltam, hogy de igen. Hát nem örült a hírnek, igyekezett megnyugtatni, hogy modern gép, kisebb sugárzás, volt rajtam ólomruha és amúgy is a fejemre irányult a sugárzás, de azóta alig tudok aludni is... Tényleg igyekszem mindenre figyelni, nem eszem-, nem iszom olyasmit, ami bármi veszélyt jelentene a kicsire, ezért is bánt nagyon a dolog. Hamarosan megyek géndiagnosztikára, 4D ultrahangra, és a kérdésem alapvetően az lenne, hogy ha bármi gond történt, az kiderül-e "időben", illetve mit kellene tennem. Előre is nagyon köszönöm, és nagyon várom a visszajelzését. Köszönettel és üdvözlettel, Papp Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza röntgen témában

Kedves Bernadett!

Ne aggódjon, az óvintézkedések azért megtörténtek, a károsító hatást valószínűleg kivédték. Érdemes lenne elmennie genetikai tanácsadásra, és az esetlegesen szükséges fokozott odafigyelést onnan fogják koordinálni.De valószínű, hogy csak rutin szűrés lesz majd.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 13., 23:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Mi baj lehet a babának?
Tisztelt Dr. Nő! Nem is olyan rég, kb. 3 hete voltam röntgenen hátfájás miatt. Az lenne a kérdésem, hogy ha esetleg 3 hónapon belül esnék teherbe...
terhesen röntgen
Tisztelt Cím! Terhes vagyok, amit ma tudtam meg. Egy hete a fogammal panorama röntgent készítettek, de ekkor még nem tudtam, hogy gyermeket várok. A...
Terhesség és tüdőröntgen
Kedves Doktor Úr! Nekem olyan problémám lenne, hogy most van itt a kötelező tüdőszűrés ideje városunkban. 11-én kellett volna megjönniea...
Röntgen a terhesség közepén
Tisztelt Cím!   A Terhességem 23 hetében arcüreg gyulladásom lett. Sajnos a szakorvos elküldött  röntgenre. /Én is hibás vagyok mert nem...
Leletelemzés