Terhesség alatti gyógyszerszedés

Tisztelt Doktor Úr! Február 26.-án jött meg a menstruációm. Március 3.,10., 17.,én Flucohexal gyógyszert szedtem (1 szemet minden nap) gombás fertőzésre. Március 24.-26 ig (minden nap 1 szemet) Doxycyclin szedtem, amit a bőrgyógyász írt fel. Március 26.án kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de nem jött meg, így csináltam egy tesztet...ami pozitív lett, ezért nem vettem be több doxycyclint.Nagyon aggódom.A kérdésem az lenne, hogy okozhatnak e a gyógyszerek bármilyen rendellenességet a babánál vagy javasolt e a terhesseg megszakítás? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Terhesség alatti gyógyszerszedés témában

Tisztelt Hölgyem !

Köszönöm levelét.

Nagyon helyesen tette, hogy a pozitiv teszt után nem folytatta a gyógyszer szedését-

A korai várandósági hetek alatt valóban minden gyógyszereléstől lehetőleg tartózkodni kell.

Kérem, ne aggódjon és éljen a jövőben a kombinát teszt adta lehetőséggel, melynek eredménye megszabja a további teendőket.

A leirt körülmények között a terhesség megszakitását nem látom indokoltnak.

Üdvözlettel:dr.Kiss.

Kérdés: 2021. április 08., 08:31; Megválaszolva: 2021. április 10., 19:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák