Streptococcus, koraszülés

Kedves Szakértő! 28 hetes kismama vagyok, a héten érkezett meg hüvelyváladék tenyésztés eredményem: Streptococcus agalactiae (B-Cs) , Levofloxacin: Érzékeny; gomba nem tenyészett ki. Orvosom Canesten hüvelytablettát (3x1) javasolt, sajnos beszélni nem tudtam vele erről, mivel csak e-mailen jelezte a javaslatát. Kérdésem, hogy okozhat-e koraszülést ez a fertőzés? Illetve ha gomba nem tenyészett ki, mért lehet szükség Canesten hüvelytablettára? Előző terhességemnél a 33. héten megindult a szülés, akkor is ugyanezt a baktériumot mutatták ki, és akkor elhangzott, hogy akár ez is okozhatta a szülés idő előtti megindulását. Most szeretnék mindent megtenni, hogy ne induljon be idő előtt a szülés. Tudok valamit tenni ennek érdekében? Köszönöm előre is a választ!

Dr. Kiss György válasza Streptococcus témában

Tisztelt Hölgyem!

A Streptococcus agalactiae egy fakultativ bacterium, mely minden hüvelyi mikrobiomban megtalálható, a Staphylococcus, Proteus bacteriumtörzsekkel együtt.

Sajnos, gyakran összetévesztik a Streptococcus Béta Haemolyticus törzzsel, mely valóban veszélyes.Önnél erről nincsen szó, csak a fakultativ Streptococcus agalactiae csiraszáma meghaladta az elfogadott értéket és ezt jelezték a hüvelyváladék laboratóriumi értékelésében.

A Canesten tabletta ebben az esetben valóban mellőzhető, inkább hüvelyi probiotikumokkal/ Gynoflor, Lactofeeel,Cicatridina/ kellene helyreállitani a hüvely vegyhatását.

Tekintettel az előzményekre, az ismételt koraszülést elkerülendő az elkövetkező hetekben intézeti megfigyelést tartanék indokoltnak.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. március 10., 11:14 ;Megválaszolva: 2020. március 12., 16:10
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Streptococcus megelőzés kismamáknál
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 37 hetes kismama vagyok. Streptococcus-fertőzés megelőzésére orvosom (mintavétel nélkül) felírta nekem a...
Streptococcus szűrés
36 terhes vagyok a második babámmal. Az első születésekor javaslatot kaptam a gyerekorvostól írásban a későbbi terhesség 36. hetében elvégzendő...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Kombinált teszt eredmény
Várandósság _ionizáló...