• Streptococcus, koraszülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! 28 hetes kismama vagyok, a héten érkezett meg hüvelyváladék tenyésztés eredményem: Streptococcus agalactiae (B-Cs), Levofloxacin: Érzékeny; gomba nem tenyészett ki. Orvosom Canesten hüvelytablettát (3x1) javasolt, sajnos beszélni nem tudtam vele erről, mivel csak e-mailen jelezte a javaslatát. Kérdésem, hogy okozhat-e koraszülést ez a fertőzés? Illetve ha gomba nem tenyészett ki, mért lehet szükség Canesten hüvelytablettára? Előző terhességemnél a 33. héten megindult a szülés, akkor is ugyanezt a baktériumot mutatták ki, és akkor elhangzott, hogy akár ez is okozhatta a szülés idő előtti megindulását. Most szeretnék mindent megtenni, hogy ne induljon be idő előtt a szülés. Tudok valamit tenni ennek érdekében? Köszönöm előre is a választ!

        Dr. Kiss György válasza a Streptococcus,koraszülés. témában

        Tisztelt Hölgyem ! A Streptococcus agalactiae egy fakultativ bacterium, mely minden hüvelyi mikrobiomban megtalálható, a Staphylococcus, Proteus bacteriumtörzsekkel együtt. Sajnos, gyakran összetévesztik a Streptococcus Béta Haemolyticus törzzsel, mely valóban veszélyes.Önnél erről nincsen szó, csak a fakultativ Streptococcus agalactiae csiraszáma meghaladta az elfogadott értéket és ezt jelezték a hüvelyváladék laboratóriumi értékelésében. A Canesten tabletta ebben az esetben valóban mellőzhető, inkább hüvelyi probiotikumokkal/ Gynoflor, Lactofeeel,Cicatridina/ kellene helyreállitani a hüvely vegyhatását. Tekintettel az előzményekre, az ismételt koraszülést elkerülendő az elkövetkező hetekben intézeti megfigyelést tartanék indokoltnak. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. március 10., 11:14; Megválaszolva: 2020. március 12., 16:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr. 9hetes terhes vagyok enyhe székrekedéssel küzdök. A kérdésem az lenne hogy duphalac belsőleges oldatos lehet e szedni? Progeszteront szedek 3x1 et lehetséges h emiatt nem nagyon megy a székletelés?