• Streptococcus szűrés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        36 terhes vagyok a második babámmal. Az első születésekor javaslatot kaptam a gyerekorvostól írásban a későbbi terhesség 36. hetében elvégzendő hüvelyi tenyésztésre. Ezt ma elvittem a nőgyógyászhoz, és megmagyarázta, hogy miért nem érdemes elvégezni a vizsgálatot, ahelyett inkább felírt egy gyógyszert, Unasyn 375 mg-ot, hogy szedjem be, és ha van ilyen fertőzésem, akkor kigyógyít belőle, ha meg nincs, akkor meg csak beszedem a gyógyszert, nem történik semmi. Nagyon meglepődtem ezen. Miért esik nehezére egy vizsgálatot elvégezni, és miért ír fel gyógyszert egy olyan fertőzésre, amilyen lehet, hogy nincs is nekem? Mindezt terhesen.

        Dr. Deli Tamás válasza a streptococcus témában

        Tisztelt Hölgyem! Én arra válaszolni, hogy egy másik embernek valami "Miért esik nehezére", nem tudok, ezt valószínűleg csak az adott személy tudja megmondani - szerintem őt kérdezze. Ugyanezt tudom mondani arra vonatkozóan, hogy vajon miért írt fel antibiotikumot Önnek. A dolog szakmai része az, hogy az Ön által leírtak nem rutin, protokoll szerinti eljárásnak felelnek meg, de az is tény, hogy Magyarországon a terhesek harmadik trimeszteri Streptococcus B szűrése nem protokoll és nem kötelező (más fejlett országokban is van, ahol a szűrés része, van, ahol nem). Az Unasyn egyébként a magzatra veszélytelen.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 00:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés