Streptococcus terhesség alatt és után is

Tisztelt Doktor Úr! 7 hete szültem hüvelyi úton, jelenleg szoptatok. Mivel a terhesség végén Streptococcust találtak a kenetemben, a szülés során kaptam antibiotikumot. A hathetes kontrollon orvosom ismét kenetet vett, a Streptococcus jelen van, ki is tenyésztették, hogy mire érzékeny. Orvosom Dalacin hüvelykrémet javasolt, de elolvasva a mellékhatásokat (gombás fertőzések kockázata) , nem szeretném alkalmazni. Kérdésem az lenne, hogy milyen problémát jelenthet, ha nem használom a krémet, jelenthet-e kockázatot rám vagy a babára, illetve van-e alternatív kezelési mód. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Streptococcus témában

Tisztelt Anyuka!

Szoptasson ameddig lehetséges!

A szoptatás alatti gyógyszerelés legalább annyira kényes kérdés a szülészetben, mint a terhesség alatti gyógyszerszedés: keveset tudunk róla, óvatosak vagyunk.

Kezelő orvosa helyesen járt el és a localisan alkalmazott Dalacin talán a legjobb választás, de nem ideális.

Egyébként is a Sterptococcus miatt egy kényszerhelyzetben vannak / Anyuka, orvos / egyaránt.

Bele kell kezdeni a krém használatába, ha a tej minőségében emiatt változás állna be, a baba azt jelezné!

Ők is okosak ám!

Talán válaszom is óvatos, de kérem a fentieket figyelembe venni! Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2015. január 16., 11:14; Megválaszolva: 2015. január 16., 11:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Streptococcus hatása a terhességre

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Tavaly júniusban erős folyás miatt kerestem fel nőgyógyászom, kiderült, hogy streptococcus agalactiae és...

Méhpolip műtét után
Kedves Dr Nő! Nekem 2 napja volt egy méh kürettálásom (méhpolip eltávolitás) nem volt nagy. Tudom ülőfürdő,strand,házas élet most egy 2hétig...
Hátizsák cipelése - menstruáció
Kedves Doktor Úr! Tegnapelőtt jött meg a menstruációm, egy olyan napon, ami során sajnos egész nap a várost kellett járnom egy nehéz hátizsákkal...
Petefészekrák?
Kedves Doktor Úr! Január végén voltam citológián és nőgyógyászati UH-n is, rendben volt minden, annyi, hogy egy miómám van. Kérdésem az, hogy...
Hátizsák cipelése - menstruáció
Kedves Doktornő! Tegnapelőtt jött meg a menstruációm, egy olyan napon, ami során sajnos egész nap a várost kellett járnom egy nehéz...