Placenta helyezkedés

Tisztelt Doktor úr! Két év sikertelen próbálkozás után, jelenleg 14 hetes terhes vagyok. Eddig problémamentesen zajlott, leszámítva, hogy a 6. héten egy rózsaszínes barnás folyás miatt utrogestant kaptam az orvosomtól. Kérdésem az lenne, hogy a mai napon egy ultrahang után azt írták a leletemre, hogy a placenta mellső falon fedi a méhszájat. Okozhatta ez a korábbi vérzést? Illetve, okozhat a placenta elhelyezkedése később hasonló problémákat? Esetleg kell-e külön figyelmet fordítani a pihenésre, és kímélő életmódra? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza Elölfekvő lepény témában

Kedves Kérdező!

Az elölfekvő lepény okozhatta és okozhat is a jövőben vérzést, barna váladékot. Érdemes az együttléteket kerülni, egyéb megelőzės igazán nincs. Amennyiben vérzés lenne, vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 09., 20:15; Megválaszolva: 2015. március 23., 19:51
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása