fertőzés terhesség alatt

Tisztelt doktor! 2014 májusában volt egy missed abortusom 7 hetesen. Sokszor volt hematomam. Aztán szeptember végén újra állapotos lettem. Itt is az elején 3-szor volt hematomám, ìgy 7 hétig szigorú fekvés volt. Szednem kellett a bromocriprint, de 18 hetesen azt mondta az orvosom hagyjam abba. Minden rendben volt az ultrahangon. 19 hetesen viszont sajnos elfolyt a magzatvìz, ìgy nem lehetett megmenteni a babánakt, meg kellett szülnöm. Aztán a vérvételből kiderült, hogy nagyon magas volt a fehérvérsejtem, ìgy fertőzés volt. Azt mondták nagyon valòszìnű, hogy emiatt folyt el a magzatvìz. Ez igaz? Mikor pròbálkozhatunk újra? Hogy kerülhetem el a fertőzést? Azt honnan lehet tudni, hogy hüvelyi fertőzéa volt-e, vagy valami q szervezetembe volt? Èn nem vettem észre ebből semmit. Mi az esélye, hogy a következő babánál is gyakori lesz a hematoma? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fertőzés témában

A fertőzésre antibiotikum alkalmazása a kezelési lehetőség.Gyulladás lehet a vetélés oka.

Az ismételt vetélés kivizsgálása szükséges. TORCH /toxoplazma, rubeola, cytomegalo, herpes/ vírus vizsgálat vérből.

Genetikai a leggyakoribb vetélés ok, de lehet tapadási rendellenesség, immunológiai stb., ezek vizsgálatára van lehetőség.

3 hónap a javasolt várakozás közép idős vetélés esetén.

Kérdés: 2015. február 09., 09:55; Megválaszolva: 2015. február 10., 21:53
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom