Tejcsatorna papilloma terhesség alatt?

T. Cím! Jelenleg 35 hetes kismama vagyok. 4-5 napja a melltartómon észrevettem, hogy a jobb mellbimbóm, mintha "vérezne". Igazándiból gombostűfejnyi piros váladékcseppek voltak a melltartóm belsejében, de ebből is csak pár db. Mell önvizsgálatot végeztem, de semmi eltérést nem tapintottam. Mellbimbómat átvizsgálva nem tudom igazán eldönteni, hogy vmi felületi hámsérülésről van szó vagy esetleg másról. Jövőhéten megyek emlő uh-os vizsgálatra (amire egyébként is évente eljárok, ugyanis édesanyám 47 évesen mellrákban hunyt el). Legutóljára januárban voltam, akkor semmi elváltozást nem találtak. A kérdésem az lenne, hogy ha esetleg tejcsatorna papillomáról van szó, akkor ennek kezelése csak sebészi úton történhet? Illetve ha arról van szó, hogy el kell távolítani az adott tejcsatornát, akkor azzal, mennyit lehet várni (szeretném szoptatni a gyermekemet. Az első lányomat is 14 hónapos koráig szoptattam)?, Mennyire kell aggódnom, ha egyébként semmi egyéb tünetem nincs, csomót nem tapintok, fájdalom nincs? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Dr. Pétervári László válasza emlőeltérés témában

Először is emlő szakrendelésen tanácsos vizsgálaton részt venni. Ott megfelelő szakvéleményt kap a jelenlegi problémára, szükség esetén célzott cytológiai vizsgálat is végezhető. Ezek birtokában határozható meg az esetleges beavatkozás szükségessége. Januárban végzett vizsgálat után minimális az esély beavatkozásra.

Megválaszolva: 2014. szeptember 29.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Melldaganat?
TISZTELT SZAKÉRTŐ! Mammográfiás vizsgálaton a következő leírás szerepel: Nagyobb dimensiójú, a külső-felső régióban mérs.mirigyes emlől. Bal oldalon a...
Placenta mellső fali, mit jelent ez?
Tisztelt Doktor Úr! 20 hetes kismama vagyok, első terhességem. A 2.trimeszteri genetikai papíromon az szerepel, hogy “placenta helyzete mellső fali, széle...
Magzattal egy burokban lévő csomó
Tisztelt Dr. Úr! Kb. 6-7 hetes terhes vagyok, ma voltam ismételten vizsgálaton az orvosomnál. Egy héttel ezelőtthöz képest a kis embrio nőtt, 4,5 mm-es, és...
Lehetek oxigénhiányos?
Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos...
Hatásos lehet ebben az esetben az...
Tisztelt Doktor Úr! Párommal védekezés nélkül voltunk együtt 10.29-én, 10.30-án és 11.01-én reggel. Ovulációs tesztem 10.31-én volt pozitív és 11.01-én már...
Fogamzásgátló tabletta pótlása
Tisztelt Doktor Úr! A helyzet a következő. Több, mint 4 éve szedem az Estelle fogamzásgátló gyógyszert. Október 14 szombaton kellett új levelet kezdenem...