• Pánikba esem ha főútvonalon kell vezetnem, pánikbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 20.éve van jogosítványom,balesetem ütközésem soha nem volt.Városi forgalomba semmi félelem nincs bennem,lehet sötét- eső-hó-köd-jég!!!De főútvonalra csak nagyon ritkán megyek,de csak világosba és akkor is próbálok magammal vinni valakit,hogy ne legyek egyedül és ne féljek annyira.Ha nagy kamion,vagy busz jön mellettem még jobban lelassítok mert úgy érzem összenyom.De ha mégis egyedül kell mennem végig magamba beszélek,hogy nem lesz semmi baj,oda fogok érni stb...de közbe is borzalmas félelem uralkodik rajtam.A férjem sofőr 20.éve nagyon jól vezet,de mellette is félek pedig nem vezet nagy sebességel,sírógörcsök jönnek rám, izzad a kezem,nyomom a képzeletbeli fékemet,és közbe mondom a magamét,hogy lassítson stb..pedig max 90-100km a sebesség.Hosszabb útra miattam nem merűnk elindulni,mert nekem,/és velem az egy rémálom/ Borzalmas ez az érzés és a félelem!Kérdésem:Van erre valami terápia,gyógymód?Kitudok ebből gyógyulni?Nagyon szeretnék vezetni és nem félni!! Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás, pánik, autóvezetés témában

        Kedves Kérdező! Ha nem napi probléma ez, tehát nem kellene vezetnie minden nap városon kívül, akkor én nem javaslom az állandó gyógyszerszedést. Lehet helyette szorongásoldó gyógyteákat inni, pl. levendula, citromfű. Ezek mellett javasom a realxációs módszerek kipróbálását, kezdjen jógázni. Utazás közben figyeljen oda a légzésére, próbáljon egyenletesen lélegezni, és hasba szívni a levegőt. Ezzel az egyszerű módszerrel elterelődik a figyelme a szorongásról, és elkerüli azokat a biológai reakciókat, melyek a túl gyors légzés révén rosszullétet indítanak be. Vezetés közben beszélgethet magával, mondjon verset, számoljon, gondolkozzon Önt érdeklő kérdéseken, hallgasson zenét, összességében próbálja elterelni a figyelmét a kellemetlen helyzetről. Jó módszer az is, ha kiválaszt egy színt és minél több olyan színű tárgyat keres a környezetében.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 11:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés