Vizsgaidőszak ártalmai

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Épp jogi tanulmányaim közepén, a vizsgaidőszak hátulütőivel próbálok küzdeni. Csak egy hét múlva kezdődnek a vizsgák, én viszont már napok óta ideges vagyok. Észrevettem, hogy a gyomorsavtermelésem is fokozódott, ami az állandó idegességhez társulva nem éppen a legjobb. Szedek Magne B6-ot, iszok nyugtatóteát, de nem nagyon segítenek. Az egész napomat egy enyhe pánikrohamhoz tudnám hasonlítani (17 éves korom óta időszakonként visszatér a pánikbetegségem) .. remegek, hevesen ver a szívem, néha levegő után kapkodok, és egy egész napos gyomorideg uralkodik el rajtam. Nem túl kecsegtető kilátások az előttem álló másfél hónapra nézve. Tudna esetleg valamit tanácsolni a tüneteimre? Köszönettel.

Dr. Csuth Ágnes válasza stressz témában

Kedves Kérdező!

Nagyon jók a tapasztalatok ilyenkor a citromfű teával. Nem kábít, de csökkenti a szorongást. Jó tanulást!

Kérdés: 2011. május 19., 10:33; Megválaszolva: 2011. május 20., 12:47
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Stressz miatt?
1, 5 hónapja kezdődtek a gondjaim.Érdeklődnék hogy 2 hetente miért kezd el hirtelen izzadni a kezem, lábam befeszül a gyomrom a mellkasom és erősen...
lábremegés
kb 4 napja esténként viszkető bizsergő érzés van a bal vádlimban. van hogy a kezem is elzsibbad. panikbeteg vagyok. álltalában 12-16 órában...
összetett
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő! Eléggé összetett problémahalmazzal illetve kérdésekkel fordulnék önökhöz, vagy önhöz---. Mostanában sajnos a...
Szorongás-depresszió-pánik?
Tisztelt Doktornő/Úr! Kérem segítsen tanácsával. Az alábbi jellemző tüneteim jelentkeznek több alkalommal: „felmegy az agyvizem”, érzem, hogy...
Nyugtató
Kedves Doktornő! A tvben is reklámozott feszültség-, stresszoldó gyógyszerek közül ön melyiket ajánlja? Szedtem 0, 25mg-os xanaxból felet, de...