Nyomás a fejben, időnként rosszullét, reflux

Tisztelt Doktornő! Mindig is stresszes életet éltem, nagyon izgulós vagyok és hajlamos vagyok túlgondolni mindent. Sajnos mostanában nem is sportolok egyáltalán, és ülőmunkát végzek irodában, számítógép előtt. Körülbelül két-három hete szinte egész nap egyfajta nyomást érzek a fejemben, ami többnyire elviselhető, azonban heti nagyjából két alkalommal mindig társul hozzá erős fejfájás, szédülés, hidegrázás és erős hányinger (hányás soha!). Ilyenkor általában csak gyógyszer és alvás segít rajta. Általában reggel enyhébb a nyomás, délutánra pedig nüvekszik, inkább a fejem hátsó felében érzem. Úgy tudom leírni a legegyszerűbben, mintha folyamatosan fejjel lefelé lógnék, és áramolna a vér a fejembe. Sokszor a jobb szememben is érződik a nyomás. Az lenne a kérdésem, hogy mit javasolna? Sürgősen háziorvos és kivizsgálás, vagy egyszerűen csak életmódváltás (egészségesebb ételek, sok mozgás, sok alvás stb.) A tünetekhez hozzájárul, hogy kb. egy éve egy 5 perces vizsgálat során megállapították, hogy refluxom van, amikor erősebb a nyomás a fejemben, a refluxom is felerősödik, nehezebben nyelek, gombóc van a torkomban stb. Nagyjából egy hónapja rendszeresen iszom nyugtatóteát és refluxteát is, de nem érzem, hogy javítana bármit is a helyzeten. Más gyógyszert nem szedek, csak fejfájás csillapíót, ha nagyon rosszul vagyok. Köszönöm nagyon előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza stressz témában

Kedves Kérdező!

Mindaz, amit ír magáról, sajnálatos módon egészségkárosító hatású.A stressz önmagában is,de ha semmi módon nem tudja a feszültségeit levezetni, például sporttal,egyéb, korához illó kikapcsolódással, akkor okozhat ilyen kellemetlenségeket, mint amiről ír.Éppen ezért nem a sürgős háziorvosi vizsgálatot tartom a legfontosabbnak,bár természetesen erre is szükség lehet.

Az életmódváltással ellenben nagyon is egyetértek.Mindezt tudatosan, hosszú távon, hogy a jövőben ne váljon krónikusan fejfájós, gyógyszerfüggő beteggé.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. július 16., 10:17; Megválaszolva: 2019. július 23., 06:34
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Mi is fáj pontosan?
Tisztelt Doktornő! kb. 2 hete elkezdett jobb oldalt hátul fájni egy ponton tompán a fejem. Nem is hat rá a fájdalom csillapító. Azt hittem ,hogy...
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdèsem lenne hogy mitől lehet az hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a...
Van-e egyéb teendőm?
Tisztelt Dr.Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra,ahol azt mondták adnak egy nyugtatót... Voltam magán úton ...
Furcsa érzések a fejben