• nyelvzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Évek óta különböző tünetek gyötörnek, rosszullét, zsibbadások , szédülések, hol eltűnnek hol visszajönnek.Most egy hónapja ismét előjöttek a kov. tünetek: Gyengeség, ájulás érzés, hányinger és nyelvzsibbadás, voltam gasztróenterológusnál (teljes kivizsgálás történt ) epés refluxom van. Voltam kardiológusnál, nem találtak semmit , picit magas a pulzusom , arra kaptam gyógyszert. Tavaly voltam neurológusnál , megvizsgált , szerinte a stressz és változókor okozza . Kérem a Doktornőt adjon tanácsot , mi lehet a probléma, merre menjek további kivizsgálásokra, vagy tényleg a pszichés tünetek ezek már! köszönöm Várom a válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stressz témában

        Kedves Kérdező! Eddigi tapasztalatai szerint a változatos panaszok, rosszullétek néha megszünnek, néha előjönnek.Ezek közt nincs konkrét gyanu, ami a keresés irányát meghatározná. Az Önt megvizsgáló neurológus a stresszt okolta.Nem mindegy, hogy a stressz milyen pszichés zavart okoz annak, aki elszenvedi.A pszichés tünet kezelése legalább olyan fontos, mint a testi betegségeké.Tartós stressz rendszerint környezet,munka,kapcsolat, életmód váltást kíván, melyeket a betegek nem szívesen tesznek meg.Mégis ebben az irányban maga a panaszos az, aki tehet a megoldás érdekében. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. december 17., 09:26; Megválaszolva: 2019. december 18., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: