éjszakai pánik

Tisztelt Doktor Ú/Doktor Nő! Bokatörés miatt Rheosolon tablettát és Clexan4000 0, 4mg inj. kaptam. Már a bokám a gipszben csak néha fáj és akár fel is kelhetnék, ráléphetnék-dagad, fáj még nem tudok ráállni- de az éjszakáim nagyon rosszak. 11-kor könnyen elalszom, 1-kor felriadok, melegem van, levegőért sóhajtozom, és csak sírhatnék, iizzadok szédülök. Kétóra-fél háromra megmosom az arcom, iszom,, összehajtogatom az ágyneműt, a telefonomon sudokuzom, bármit amíg végre lenyugszom. Akkor sem tudok lefeküdni, csak félülő helyzetben teszem a párnákat felpolcolom a térdem és végül elalszom. Hatkor fennvagyok és nagyon fáradt vagyok. Ez már háromszor fordult elő. Nem értem, mi lehet az oka. Sajnos nagyon bedagad a lábam a gipszbe ezért nappal nem tudok többet mozogni. Este is rámjön valami sirhatnék, méreg, düh...Nem akarok nyűgös beteg lenni, csak már nagyon fáradt vagyok. A bokatörés előtt nagyon jó alvó voltam. Köszönöm a választ, tisztelettel

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírtak lehetnek éjszakai pánikroham tünetei is. Ugyan nem írta, hogy mennyire stresszes az élete, vagy hogyan tört el a bokája, de előfordulhat, hogy ennek következtében jelentkeztek a tünetek. Bármennyire kellemetlenek is nem kell megijedni tőlük, mert a félelem táplálja a pánikot. Ha újra felébred éjszaka, akkor ne kerítsen nagy feneket a dolgoknak, próbáljon egyenletesen, lassan lélegezni, amennyire lehet ellazulni, és szépen elmúlnak a tünetek. Ha megnyugodott, aludjon vissza. Ha segít, akkor lefekvés előtt bevehet egy kis szorongásoldót.

Kérdés: 2011. március 18., 10:00; Megválaszolva: 2011. március 21., 22:29
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Felírt gyógyszerek
Szép jó napot Pánik problémákkal felírtak nekem most scippát illetve napi 3*1 frontint Létezik hogy semmi más gyógyszert nem szükséges szednem...
Remegés
Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni hogy az alábbi tünetek alapján mi lehet a fiammal Decemberben a fiam aki 17 éves elmúlt részvett egy ottalvós...
Pánikbetegség gyógyszeres kezelése
Tisztel Doktornö! Pánikbetegségemre szedek Citapramot 20mg és Rilexet 3-szor 2.5mg, amit sikerült csökkenteni: reggel egész, délben háromnegyed...
Frontin-alkohol
Joreggelt. Sajnos támadt 1 problémám 5 hónapja pánikbetegséggel küzdök egész éjjel ittam kb 2-3 órája nem ittam már, érzem hogy jön rám a...
Lorazepam
Tisztel Doktornő/ur! Pánikbeteg vagyok 25 éves nő. Amire citapram 20mgot és rilex 3szor 2, 5mgot szedek. Reggel még 25mg betaloc este 12, 5 mg betaloc....