• éjszakai pánik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ú/Doktor Nő! Bokatörés miatt Rheosolon tablettát és Clexan4000 0,4mg inj. kaptam. Már a bokám a gipszben csak néha fáj és akár fel is kelhetnék, ráléphetnék-dagad, fáj még nem tudok ráállni- de az éjszakáim nagyon rosszak. 11-kor könnyen elalszom, 1-kor felriadok, melegem van, levegőért sóhajtozom, és csak sírhatnék, iizzadok szédülök. Kétóra-fél háromra megmosom az arcom, iszom,, összehajtogatom az ágyneműt, a telefonomon sudokuzom, bármit amíg végre lenyugszom. Akkor sem tudok lefeküdni, csak félülő helyzetben teszem a párnákat felpolcolom a térdem és végül elalszom. Hatkor fennvagyok és nagyon fáradt vagyok. Ez már háromszor fordult elő. Nem értem, mi lehet az oka. Sajnos nagyon bedagad a lábam a gipszbe ezért nappal nem tudok többet mozogni. Este is rámjön valami sirhatnék, méreg, düh...Nem akarok nyűgös beteg lenni, csak már nagyon fáradt vagyok. A bokatörés előtt nagyon jó alvó voltam. Köszönöm a választ, tisztelettel

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírtak lehetnek éjszakai pánikroham tünetei is. Ugyan nem írta, hogy mennyire stresszes az élete, vagy hogyan tört el a bokája, de előfordulhat, hogy ennek következtében jelentkeztek a tünetek. Bármennyire kellemetlenek is nem kell megijedni tőlük, mert a félelem táplálja a pánikot. Ha újra felébred éjszaka, akkor ne kerítsen nagy feneket a dolgoknak, próbáljon egyenletesen, lassan lélegezni, amennyire lehet ellazulni, és szépen elmúlnak a tünetek. Ha megnyugodott, aludjon vissza. Ha segít, akkor lefekvés előtt bevehet egy kis szorongásoldót.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 18., 10:00; Megválaszolva: 2011. március 21., 22:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés