Csomó a tarkómon

vasrnap este (marcius 13) erztem egy fajo kis csomot a tarkomon a bal felen ami fajt es reggelre megduzzadt jobban es fejmozgatasra is faj, hetfo reggelre a nyakamon is lett egy csomo es faj rosszul oofrdul a fejem mint amikor felen alszom es megszokott merevedni a nyakam de ez csomo. nem vagyok meghulve esetleg ha az is ok lehet hogy egy hete nagyon ideges vagyok es allando stessz alatt egy veszekedes miatt.Felek az epilepsziatol, remelem nem annak a tunetei Mi bajom lehet?

Dr. Veress Dóra válasza izomgörcs témában

Kedves Kérdező!

A stressz és a szorongás fokozza az izmok feszülését, és ennek köszönhetően izomgörcsök, azaz fájdalmas csomók is kialakulhatnak az izomzatban, melyek kimasszírozhatóak. Ezek nagyon gyakran a nyak izomzatában jelennek meg, mivel a nyakra és a vállakra nagy teher nehezedik a szó szoros és lelki értelmében is.

A stresszes helyzet megszűnésével a tünetek enyhülni fognak. Vegyen egy meleg fürdőt, és végezzen nyújtógyakorlatokat, nyakkörzést. Ha igazán kényeztetni szeretné magát, akkor kérje meg párját, hogy masszírozza meg a nyakát, vállait és hátát!

Kérdés: 2011. március 15., 18:52; Megválaszolva: 2011. március 16., 23:42
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Hirtelen rosszullét.
Jó napot kivánok. Röviden leirva a helyzetemet, tegnap este egy órás intenziv fotbal mérkőzésen játszottam és amikor hazajöttem, letussoltam és...
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma
Pánikbetegség