Mi az oka?

Tisztelt Főorvos Úr! Köszönöm az előző kérdésre adott válaszát. Kértem a gondozó neurológusomhoz időpontot, de sajnos elég sokára, kb 2 hónap múlvára kaptam. Most egy pár napig Milgammát szedtem, és úgy érezte, persze lehet csak bemagyaráztam, hogy hatott, és kevesebb izomrángásom volt. Elfogyott, most vettem helyette B vitamin komplexet. Háziorvosnál voltam ma a panaszommal, ő vagy stresszre, vagy valami ion hiányra gyanakodik, de azt mondta ha rosszabb lenne akkor mindenképp neurológiára menjek. Vérveteli beutalót is kaptam ( az is 3 hét) Kéz és lábremegésem most elég aktív, illetve lefekvés, nyugalomba helyezéskor jön elő csak az izomrángásom. ( 1 hónapja szedek magne b6-ot, 1 hete kalciumot és milgammát) Mi erről a véleménye Önnek? Gondolom az hogy csak bizonyos helyzetbe jön elő , véleményez Önben valamit. Eléggé sokat "jár" a lábam, így van hogy fekvés közben is rázom, akárcsak üllve. Térd, könyök, ujjfájdalmam van a tünetek mellett még. És még egy dolgot szeretnék megkérdezni. Interneten utánakeresve neurológiai panaszoknál kiadta az un. Babinski-refelxet. Mivel eléggé aggódó vagyok, ezért az elmúlt 3-4 napban számtalanszor ( legalább 200 alkalommal) megnéztem a saját talpaimon, hogy mi történik. Felfele egyszer sem hajoltak a lábujjak, de volt hogy a bal lábamon kissé szétnyíltak, úgy görbültek be a lábujjak. Az lenne a kérdésem, hogy ez probléma-e? Illetve, a nagylábujjaim nem igazán akartak mozdulni, de ha igen, akkor azok is befelel görbültek. Kérem nyugtasson meg, hogy a leírtak alapján nem egy súlyos, végzetes betegséggel állok szembe, hanem valószínűleg csak pszichés tünetek. De kérem, ha súlyosnak, akut dolognak találja, akkor azt is mondja meg, bár tisztába vagyok, hogy távgyógyítás-távkezelés nem lehetséges. Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza a izomgörcs témában

Kedves Kérdező! Igen nehéz bármit is mondani néhány mondat alapján. Esetlegesen még nyugtlan láb szindróma illetve lábgörcsök (leg cramps) jöhet szóba sok rárakódásos stressz mellett, lábgörcs esetén B vitamin komplex esetlegesen hatékony lehet. De azt mondanám, az Ön szorongása meghaladja a normális kereteket, lehet, ezirányban is célszerű lenne lépni. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. január 02., 19:01; Megválaszolva: 2020. január 03., 18:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés