• hajnali lábgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Tisztelt Doktornő! Hajnal felé közeledve, gyakran arra ébredek, hogy hol az egyik, hol a másik, hol mindkét lábam térdtől lefelé valamelyik részen görcsöl, a napi 2x250 mg magnézium citrát bevétele ellenére. Felkelés után a görcs lassan elmúlik. Mit tegyek, egyek, szedjek, hogy ez ne, vagy ritkán forduljon elő? Válaszát köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a izomgörcs témában

        Kedves Kérdező! Említi, hogy veseelégtelenséget igazoltak, de ennek pontos mértékét nem, így látatlanban lehet összefüggés a panasza és a vesekárosodás között. Javaslom menjen el egy laboratóriumi vizsgálatra, ahol a Na, K, Mg szintet, kreatinin szintet is megnézik. Veseelégtelenség esetén előfordulhat neuritis, az idegszálak érintettsége. Panaszát beszélje meg kezelőorvosával.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2018. október 19., 20:06; Megválaszolva: 2018. október 23., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: