Torokban jelentkező izomgörcs

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A torkomban és a nyelvemben gyakran izomhúzódás alakul ki egyszerűbb cselekedetek hatására, mint pl. ásítás, erőteljesebb nyelés. Legutóbb, amikor hányinger gyötört és csak öklendeztem, olyan erős izomhúzódás alakult ki, hogy napokig éles fájdalmat éreztem a nyelvemben, torkomban, ami nyelés hatására fokozódott. Terhességvállalás előtt állok és a reggeli rosszullétek miatt valószínűleg a hányás gyakorta fog jelentkezni. Abban szeretném doktor úr/doktornő segítségét kérni, hogy szükséges e a terhesség előtt valamilyen vizsgálaton részt vennem, milyen irányban tudok ezzel a problémával elindulni, van e rá gyógymód? Köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza izomgörcs témában

Tisztelt Asszonyom!

A leírt jelenség lehet neurotikus eredetű, illetve ritkábban Ca, Mg vagy egyéb ionok hiányára is utalhat. Utóbbi kizárására vérvételt lehet kérni.

Kérdés: 2020. február 19., 08:22; Megválaszolva: 2020. február 23., 18:00
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés