• Szorongás okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy mostanában gyakran vagyok ingerült,feszült,"majd fel robbanok".Pánikbetegséggel kezelnek .Különösebb okom nincs erre a feszültségre,de azt veszem észre,hogy mostanában nem tudom kezelni a problémákat.Kis dolgokon is ideges leszek,ekkor remegek,szédülök,megugrik a pulzusom.Frontin 0.25,Rivotril 0.5 és Prozac napi 5 ml szedek.Most kezdtem 1 hónapja Béres Cseppet is szedni.Inkább félelmeim vannak,aggódok állandóan,de most megleptem saját magam is ezeken a hirtelen kirohanásokon.Jól alszom,egyéb tünetem nincs.Csak zavar,hogy én nem vagyok ilyen.Mi történhetett?Válaszát előre is köszönöm szépen.

        Dr. Varga Tamás válasza a szorongás témában

        Tisztelt kérdező! Szorongásos zavarok esetén gyakran előfordul alapfeszültség, robbanékonyság. A leírt gyógyszerek mindegyikének van feszültség-szorongásoldó hatása. Űgy tűnik, hogy a jelenlegi terápiája nem alaposan végiggondolt, pl. a Frontin és Rivotril együttes használata szakmailag indokolatlan. Keresse fel kezelőorvosát vagy szakembert, mert megfelelő készítményekkel, megfelelő (terápiás) adagban biztosan enyhíthetők panaszai.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 23., 08:02; Megválaszolva: 2011. január 26., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Félek egyedül maradni a lakásba, szorongok,megmagyarázatlan rossz közérzetem van. Ùgy érzem hogy megőrülök Reggel 0,25mg Frontint szedek egy fél éve, nem sok eredménye van Más gyógyszert nem szedek.Ha családtag van itthon semmi bajom, a...
        Tisztelt Doktornő/Úr! 33 hetes terhes vagyok. Kb. 5 éve pánikbeteg! A terhességem 20.hete körül sikerült minden gyógyszert letennem! December 20-án volt egy súlyos pánikrohamom. E nap után azóta minden nap rám tör ez a nyavalya! Hol reggel,...
        Tisztelt Doktornő! 41 éves vok, kb. 25 éve járok kondiba heti 2x hobbi sznten aktív életet élek. Vérnyomásom, vérképem cukor, pajzsmirigy hormonok stb. jó évente csináltatok. (enyhe mitralis prolapsusom van) Kardiológus doki egy hete...
        Tisztelt Doktor! Lassan 1 hete olyan panaszokkal küzdök mint az állandó fáradtság és álmosság,rossz közérzet, nyomás érzés a fejben, látás zavar és nehézlégzés. Az edzőteremben kezdődött ahol edzés közben egy pánikroham jött...