Alvászavar

Tisztelt Doktornő! Az utóbbi 2-3 hónapban szinte minden éjszaka többször (kétszer, háromszor) és szinte mindig ugyanabban az időpontban (éjfél, 2 óra, 4 óra) felébredek és nehezen tudok visszaaludni. Korábban sem voltam nagyon jó alvó, de az utóbbi időszakban a fent leírtak dominálnak. Napközben nem vagyok fáradt, nem húz az ágy, de azért gyakran érzem a kialvatlanságot. Sajnos már lefekvéskor arra gondolok, milyen éjszakám lesz megint. Novemberben átestem a Covid fertőzésen, 2-3 napig nem éreztem szagokat, de ennél komolyabb tüneteim nem voltak. Márciusban voltam hasi UH-n, gyomortükrözésen és vastagbél tükrözésen (hasi diszkomfortérzés és pozitív székletvér miatt) , de "csak" refluxot állapítottak meg. Meltonin szedésével próbálkoztam, de az éjszakai felébredések továbbra is megvannak. Lehet-e esetleg az utóbbi időben egyre többször említett poszt covid tünet? Kérem szépen a tanácsát, mit tudok tenni az alvászavar ellen? Köszönöm szépen a válaszát. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza témában

Tisztelt Kérdező,

A COVID-dal összefüggő késői tünetekről még csak most gyűlnek az információk. Nm kizárható ezzel kapcsolatos alvászavar, de nem is tudok ennek megerősítéséről. Én inkább gondolnék a COVID okozta általános szorongásos tünetekre, mely az alvásra is befolyással lehet.

Írtam részletesebben az alvászavarról, ebben találhat hasznos információt. https://harmoniamuhely.hu/amikor-nem-megy-az-alvas-az-alvaszavarokrol/.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. április 15., 13:03; Megválaszolva: 2021. április 15., 19:46
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...