Folyamatos légszomj,orrdugulás

Szép napot! Végső elkeseredettségemben fordulok Önökhöz.A problémám nagyjából egy éve kezdődött,egész napos légszomjal,csak ásításkor érzem úgy,hogy megfelelő mennyiségű levegő jut a tüdömbe,de az ásítás elérése is olykor nehézkes.Az orrom rapszódikus időpontokban a semmiből bedugul,és képtelenség kifújni,ha mégis sikerül valamennyire,akkor a fülem is érzem hogy bedugul,de a legfőbb panaszom az a folyamatos légszomj,ha az orrom épp nincs bedugulva,akkor is azt érzem,hogy csak ásítással “szellőzik ki”. a tüdőm.A torkomban időnként váladék van.Voltam már tüdőgondozóban allergia és asztma vizsgálaton,allergiát nem találtak,kezdetleges asztmát mondtak,viszont a hörgőtágító és a fújóka semmit sem segített egyszer sem,pedig sokáig használtam,hátha.Az egyik alkalommal olyan rosszul lettem,hogy ki kellett hivni a mentőt,a kórházban megvizsgáltak,vért is vettek,mindent rendben találtak,a diagnózis pánikroham volt...Voltam arckoponya CT-n,ahol a következő diagnózist kaptam: “Jobb arcüreggyulladás alsó falán körkörös nyálkahártya megvastagodás,a bal arcüreg,ethmoidális sejtek,sinus sphenoidális és a homloküreg légtartó.A melléküregek csontos falai épek.A mastoideális sejtek is légtartóak.Sinusitis max. chr. ld.” Természetesen elmentem fül orr gégészetre is megmutatni a leletet (CD felvételt is kaptam az arckoponyámról) ahol azt mondták,orrkagyló nagyobbodásom van,egy részen ferde az orrsövényem,és belelóg a torkomba is kicsit,valamint orrmelléküreg gyulladást mondtak,de hozzá tette a Doktornő,hogy ezektől nem kellene ilyen nehezen levegőt vegyek.Orrsprayt kaptam rá,ami szintén nem szüntette meg a légszomjat.Ahogy telt az idő,a panaszaim enyhültek,nyáron szinte tünet mentes voltam,volt hogy kicsit nehezebben kaptam levegőt,de a korábbihoz képest elenyésző volt.Azonban nagyjából két hete megint kezdődött elölről a légszomj,voltam vele kórházba ahol refluxot mondtak,szedem a gyógyszert már egy hete de semmi változás..tudna esetleg tanácsot adni,kihez fordulhatnék? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza diagnosztikai kérdések témában

Tisztelt Kérdező,

A leletek alapján krónikus, jobb oldali arcüreggyulladás találtak a tünetek hátterében, emellett orrsövény ferdülést. a szorongásos panaszok ez esetben nekem másodlagosnak tűnnek. Elsőként a fül-orr-gégészeti problémát kéne rendezni. Ha pedig refluxot is diagnosztizáltak, akkor erre szedni az előírt készítményt.

Nem gondolom, hogy pszichiátriai természetű a probléma.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. október 27., 07:29; Megválaszolva: 2020. október 29., 11:40
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Mi lehet a bajom
Tisztelt Doktor /Doktornő! Nagyon régóta tudom hogy más vagyok, nem tudok beilleszkedni társaságolban, munkahelyeken. Az utóbbi időben egyre jobban...
Égő mellkasi fájdalom, szapora...
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Egy 24 éves egyetemista vagyok. Ritkán szoktam dohányozni és alkoholt fogyasztani, de ezen kivül egészségesen élek...
Dekoncentráltság
Tisztelt Dr Úr/Nő! Olyan problémával fordulok önhöz hogy jelenleg 2 hete elég erős dekoncentráltsaggal küzdök.Munkám ülőmunka és agyi...
Szorongásos probléma
Üdvözlöm Doktornő. 10 évvel ezelőtt amikor a válásom volt, a pszichiáterem felírta a Cipralex nevű gyógyszert, hogy könnyebben viseljem az...
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...