nehez nyeles; szivdobogaserzesek.

Tisztelt dr ur. Nő. Már elég régóta nehezen nyelek 3 éve kezdődött kb. Idokozonkent egy kicsit jobban tudok nyelni. A másik meg ugyanennyi ideje ramjonnek rosszullétek. Erős szivdobogas. Magas pulzussal. Nyugalmi allapotban szivdobogas érzés.luktetes érzés a felső testemben. Gyengeség érzés.remeges. Néha ha luktetest érzem.beleremeg a fejem is es szedulok kicsit. Neha a szemem is forogni kezd ettől es ég. Nemtudom hogy mi a bajom. Es olyan rossz hogy az orvosoknak nincs türelmük normálisan minden vizsgalaton vegigmenni. Levegőt is alig kapok.es egyfolytaban nagyokat sohajtok. Halalfelelem is rajtam van mikor a rosszullét ramjon. Van egy alapbetegsegem kronikus vastagbelgyulladas. Pentasa es imurant szedek rá napi 1x1 mind a kettobol. Leis fogytam 5 kg. Aludni is nehezen tudok amikor a hatamon fekszek érzem a luktetest. Es szedulok. Szokott zsibbadni a jobb fel agyam. Régóta dohanyzom. Szeretnem ha adnának egy normalis tanacsot hogy mit tegyek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza szerteágazó panaszok témában

Kedves Kérdező!

A három éve fennálló nyelési panaszát időszerű lenne kivizsgáltatni, keressen fel gastroenterológus szakorvost. A nyelőcső tükrözéses vizsgálata és nyelésröntgen-vizsgálat is szóba jön. Nem írja, hogy a krónikus vastagbélgyulladás pontosan melyik típus, mely bélszakaszok érintettek. Előfordulhat az egyik típusnál, hogy a nyelőcső is érintett és ez okozza a panaszát. A szívdobogásérzés, gyengeség, remegés megfelelhet pánikbetegségnek is, de ezt csak akkor mondhatjuk ki, ha egyéb elváltozásokat kizártak. Javasolnám, hogy elsőként történjen EKG vizsgálat, vércukorvizsgálat, pajzsmirigyműködés vizsgálata, vérnyomásmérés, szükség szerint további kardiológiai kivizsgálás. Ha ezekkel nem igazolódik kóros elváltozás, akkor a pánikbetegség diagnózisa felállítható és kezelendő.

Kérdés: 2014. december 30., 21:51; Megválaszolva: 2015. január 02., 14:30
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?