Mitől lehet polyarthitisem?

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Február óta jelentkező ízületi fájdalmaim miatt írok, melynek okát máig sem tudom. A nyakamban kezdődött erős fájdalommal, amely Diclac beszedése után rövid időre megszűnt, majd ismét visszajött és elterjedt az összes ízületemben. A fájdalom helyén gyakran melegnek érzem az adott testrészt.Fogászati, fül-orr gégészeti góc negatív lett.Vérképemben semmi aggasztót nem láttak( a neutrofil számom 7%-kal több, a lymphocitám pedig 7%-kal kevesebb, nem tudom ez utalhat-e valamire)A napokban súlyos rosszullétemből kiderült, hogy D vitamin és kalcium hiányom van.( tünetek: forróság, légszomj, felgyorsult pulzus, izomösszerándulás, nyomás a szívben, zsibbadó karok, egész test remegése) Az alábbi tüneteket csak a vitaminhiány okozta vagy köze lehet a szívbillentyű problémámhoz? Lehet-e összefüggés a rosszullétem és az ízületi fájdalmak között? Másik fontos kérdésem: Az általános vérképből kimutatható a korábbi streptococcus fertőzés, illetve az én esetemben szükséges lehet-e ASLO teszt elvégzésére? És ha igen hol tudom elvégeztetni? Ízületi problémáim utalhatnak reumatikus lázra? Hová érdemes elmennem még kivizsgálásra? Tisztelettel: Egy aggódó beteg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a szerteágazó panaszok témában

Kedves Kérdező! A vérképben észlelt eltérésnek nincsen különösebb jelentősége. A rosszulléte valószínűleg ún. pseudotetania, mely gyakori, felületes légvétellel provokálható, calcium oldja a tüneteket, a mitralis prolapsustól független. Valószínűleg az ízületi fájdalmai nincsenek összefüggésben a rosszullétével. Az ASLO vagy AST vizsgálat a Streptococcus nevű baktérium ellen termelődő ellenanyag mennyiségét méri, mely a fertőzést követően csak hetekkel tér vissza a normál értékre. A vizsgálat vérből történik, bármely laboratórium el tudja végezni. A rheumas láz, lázzal izületi fájdalommal, elsősorban a csukló, kéz, térdízületekben, az ízületek szemmel látható gyulladásával, duzzanatával jár. Ha ízületi fájdalmai nem szűnnek, akkor javasolható vérsejtsűllyedés, CRP, AST, rheumatoid faktor, húgysav vizsgálata is.

Kérdés: 2014. május 27., 10:34; Megválaszolva: 2014. május 30., 13:38
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása