Pánikbetegség

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám 2 évvel ezelőtt kezdődött amikor édes testvéremet egy súlyos baleset ért. Hajnalban autóbaleset érte és nekem kellett a helyszínen az autó roncsaiból kiszedni a cuccait. Nagyon megviselt engem és az egész családomat is. Ezután kezdődtek nálam a tünetek. Időnként előforduló hirtelen rosszullét. Ami azt jelenti, hogy erős szédülés, hányinger esetenként hányás, gyengeség, kézremegés, és izzadás tör rám. A tünetek 10 vagy 30 perc elteltével elmúlnak és ezután erős fejfájás és álmosság következik. A tünetek miatt már nem merek egyedül kimenni utcára és gyakran telefonálok, ha úton vagyok ezzel próbálom elkerülni a rosszullét előjövetelét. Sajnos előfordult már az is hogy álmomban tört rám a rosszullét. Kétségbe esett vagyok mert 23 évesen eljutottam arra hogy nem merek közösségbe menni egyedül mert mindig attól félek mikor leszek rosszul. Eleinte azt hittem egyedül is le tudom küzdeni a problémát, de már tudom, hogy nem. Ezért is fordultam Önökhöz. Mit tegyek? Hova menjek? Ez pánikbetegség? Orvosnál már voltam szervi bajom nincs szerencsére. 1 hónapja szedek Valeriana relaxot, ami segít az alvásban és nappal is nyugodtabbnak érzem magam tőle nem remeg annyira a kezem. Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel: Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

Kedves Renáta! A leírtak alapján valószínűleg poszttraumás stressz reakció és pánikbetegség agorafóbiával. Kérem, keressen fel pszichiátert a pontos diagnózis és kezelés (gyógyszeres és/vagy pszichoterápiás) érdekében. Mielőbbi állapotjavulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 26., 17:24; Megválaszolva: 2014. május 27., 13:13
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása