Antidepresszáns-helyi érzéstelenítés

Tisztelt DoktorNő/Doktor Úr! 4 hónapja diagnosztizált és kezelt pánikbetegségem van, ami a gyógyszeres kezelés és a pszichoterápia együttes hatására gyönyörűen javul. A kérdésem annyi lenne, hogy sebészeti úton készülnek eltávolítani a talpamról egyszerű szemölcsöket. Egyszer valahol azt olvastam, hogy a helyi érzéstelenítést (igaz, ott fogászati kezelésről volt szó)nem javasolt alkalmazni ezekkel a gyógyszerekkel együtt. Magyarázat nem volt, de most, hogy ilyesmire készülök, nagyon aggaszt ez a dolog. Kérdésem az, hogy igaz-e ez az állítás? A pszichiáterem tanácstalanul megvonta a vállát, mikor erről kérdeztem. Köszönöm szíves segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza a gyógyszerek témában

Kedves Kérdező! Helyi érzéstelenítésre nagy valószínűséggel lidocaint fog kapni, ami helyileg fejti ki a hatását. Nagy ritkán a keringésbe bekerülve okozhat ritmuszavart, de nem hiszem, hogy bármilyen hatással lenne ez a betegségére, és azt sem tartom valószínűnek, hogy a gyógyszereivel kölcsönhatásba lépne. Az említett internetes oldalon szerintem azért nem ajánlhatták az érzéstelenítést, mert a fogászati fájdalomcsillapításra használt lidocain készítmény adrenalint is tartalmaz, ami okozhat szapora szívverést és szorongásos rohamhoz hasonló tüneteket. Az ön esetében nagy valószínűséggel adrenlint (Tonogen) nem tartalmazó fájdalomcsillapítót kap.

Kérdés: 2014. május 05., 19:55; Megválaszolva: 2014. május 08., 09:26
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása