Csomó az áll alatt, folt a nyelven és nyirokcsomó duzzanat.

Tisztelt Cím! 2010 óta van egy csomó az állam alatt.(Nem fájt soha és nem is növekszik.) Két hónapja mutattam meg a háziorvosomnak. Ő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, valószínűleg nyálkő, így fogom leélni az életem, de ha meg akarok nyugodni, menjek el szájsebészhez. Így tettem. Ő azt mondta szerinte nyirokcsomó. Kért egy vérképet, egy ultrahangot, egy panoráma röntgent és, hogy mutassam meg gégésznek is. Ultrahang előtt meg is mutattam a gégészemnek, ő is azt mondta, hogy nyálkő, és, hogy az ultrahanggal menjek vissza. Elkészült a vérkép (minden érték rendben, kivéve a cukrom, az kicsit magas, 6-os) és az uh is. Az eredménye az lett, hogy az "állam alatt egy 4, 4x5x10 mm-es kissé inhomogén echo szegény terime van. Nyirokcsomó nem látható, nyálmirigyek normál méretűek és szerkezetűek. Pajzsmirigy rendben van." Az eredménnyel visszamentem a gégészhez - sajnos mire sorra kerültem lejárt e rendelése, így egy másik orvoshoz tudtam menni csak. Ő azt mondta, hogy megszúrhatjuk, ha gondolom, vagy járjak vissza kontrollra és meglátjuk mi lesz. Megkérdeztem tőle, hogy ha az uh lelet szerint ez nem nyirokcsomó és nem is nyálmirigy, akkor mi? Azt mondta, hogy nem igazán tudjuk. A kérdésem az lenne, hogy, ha ez nem nyálmirigy és nem is nyirokcsomó, akkor ez egy tumor? Ami lehet jó és lehet rosszindulatú, de ettől függetlenül el kell távolítani? És ha rossz indulatú akkor rákos vagyok? Vetessek belőle mintát? De ha mindenképp el kell távolítani nem ér rá utána vizsgálgatni? Miért nem szedjük ki egyből? Létezhet olyan, hogy egy rosszindulatú tumor legyen a szervezetemben évekig és ne legyen semmi bajom? Egyébként egészségesnek érzem magam, még most híztam is. Ezen kívül ami aggaszt még, hogy a nyelvem bal oldalán hátul van egy folt. Vöröses érdes tapintású fél centis. A nyelvemet két ujjal összenyomva bal oldala fáj. (2 napja vettem észre.) + A jobb comb tövem egy hónapja enyhén fáj. Nyirokcsomók könnyen tapinthatóak. Egy kettő babszem nagyságú. A bal oldalon nem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a csomók témában

Kedves Kérdező! A képalkotó vizsgálatokkal csak azt tudjuk beazonosítani, hol és milyen nagyságú elváltozás van a szervezetben. Hogy abban milyen szövet van, az csak piopsziával vagy az elváltozás kivétele után szövettani vizsgálattal állapítható meg. Közös döntés kérdése, történik-e piopszia a csomó kivétele előtt. Megvan mind a két eljárásnak az előnye és hátránya is, a beteg egyéb panaszaitól, állapotától függően hozzák meg a döntést. A rosszindulatú csomók nem szoktak változatlanok maradni éveken át, de jóindulatú elváltozásokban is történhetnek olyan dolgok (pl: bevérzés), ami miatt el kell távolítani őket. A nyelvén ésa a lágyékában megjelent elváltozások ettől a problémától valószínűleg függetlenek, de további vizsgálatokat tesznek szükségessé. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 02., 00:14; Megválaszolva: 2014. május 03., 13:26
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása