• Csomók comb hátulján

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdv. Már két éve jelentkeztek a tüneteim,a térdhajlatomban ill.a comb hátulján mindkét lábon csomókat érzek,tapintással az ultrahang nem mutatott eltérést ezért röntgenre küldtek,az ortopéd orvos tanácstalan nyirokcsomó gyulladásra gyanakodott,van mikor kisebbek van amikor nagyobbak és olyan is van mikor nem érzem őket ,álltalában csak behajlított lábbal érzékelhető,kb 10-10db van a combom hátulján,más panaszom nincs,nem kibirhatatlanul fáj inkább csak zavaró hogy mik lehetnek!Lágyrész daganat?A röntgen eredményem a következő:A csipőizület kismértékben beszűkűltek,jobb oldali túlsúllyal.a jobb izvápa megnyúlt,perem lerakódás nem látható.a femurfejek alakja megtartott.a térdizületirések laterális fele kissé szűkebb medialis eminentiakki Kihegyezettek.de perem felrakódás még nem látható.a bal patella hátsó peremei is kihegyezettek!Ebből lehet vmit kizárni?Vagy hová forduljak?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csomók témában

        A röntgen az elváltozásokról nem nyilatkozik, ami azt jelentheti, hogy lágyrész elváltozásról lehet szó. Mivel az ultrahang nem ír le semmit, célszerű lenne még MR vizsgálatot végezni. Ez adhat még többlet információt. A legpontosabb választ a szövettan adja, ezért, ha máshogy nem, az elváltozás eltávolításával és szövettani vizsgálatával lehet előrébb jutni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. március 13., 17:20; Megválaszolva: 2019. március 19., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: