• Normálisak ezek a csomók?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Néhány hónapja az alhasamon vagyis inkább a hasam alatt a lágyékrészeknél felfedeztem több kisebb talán szabálytalanabbnak de inkább ovális vagy kereknek nevezhető kemény elmozdítható csomót. A csomók a lágyékrészem közepétől jobbra és balra is kb 3 cm-re érződnek majdnem, hogy szimmetrikusan, illetve valamit pont a közepén is érzek.Ezeket a csomókat egyébként talán derék tájékra mondanám. Ezzel elmentem háziorvoshoz akit éppen egy másik orvos helyettesített. Ő megnézte a csomókat de nem nagyon érzett sok mindent. Egy zsírcsomót elméletig érzett a hasamban de nem azon a részen ahol én. Úgy látta, hogy kicsit sápadt vagyok (ha izgulok akkor gyakran szoktam sápadt lenni) és elküldött egy teljes vérvizsgálatra. A vérképet visszavittem a háziorvosomnak aki addigra már visszajött a szabadságról. Az eredményeim jók lettek bár egy-egy helyen nagyon apró eltérések voltak de azt mondta, hogy ezek teljesen jó eredmények. Neki is megmutattam a csomókat és ő is alig érezte őket. Azt szeretném hozzátenni, hogy fekve alig érezni a csomókat de ha állok akkor sokkal jobban és eddig mindegyik orvos fekve nézte meg őket. Az orvos szerint csak apróbb zsírszöveteket érzek és, hogy emiatt ne aggódjak. Mivel én egy elég szorongós ember vagyok az egészségem terén ezért a biztonság kedvéért elmentem egy magán ultrahangra ahol megnézték hasam és a lágyrészeket is egyszerre. Az ultrahangon sem találtak semmi eltérést és az ottani doktornő is azt mondta, hogy biztos csak tömöttebben vannak ott a zsírszövetek. Az a kérdésem lenn, hogy a ezek valóban zsírszövetek lehetnek? A zsírszövetek lehetnek kemények illetve valóban nem látja azokat az ultrahang? Ön szerint érdemes még ezzel elmennem máshova vagy már megnyugodhatok emiatt? Esetleg valami anatómiailag teljesen helyén való dolgot érzek? Utána olvastam a neurofibromatózisnak is, önök szerint azt észre vette volna az ultrahang? Egyéb tünetet nem igazán vettem észre magamon. Néha hasam valamikor bal valamikor jobb oldalt fájdogál picit de hamar elmúlik. EZ szerencsére ritkán fordul elő. A székletem mostanában gyakran hasmenéses jellegű de főleg ha sokat stresszelek valamin. Továbbá ha tejet iszok akkor is elég sok hasi tünetem van utána. Nem tudom mennyire függenek össze a dolgok de gondoltam leírom őket. Válaszát Előre is Köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a csomók témában

        Kedves Kérdező! Mivel az Ön által észlelt csomókat két háziorvos sem tapintotta és a hasi ultrahang vizsgálattal sem észlelték, így valószínűleg nincs kóros elváltozás a háttérben. A neurofibromatosisnak más tünetei vannak, mint amiket Ön említett.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 09., 20:53; Megválaszolva: 2018. október 12., 16:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: