Csomók a szeméremdombon

Tisztelt Doktornő! Áprilisban már írtam Önnek a páromon található piros foltok miatt (https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/borbetegsegek/162760) , azóta szedtünk napi 250mg Terbinafine hatóanyagú gyógyszert és külsőleg naponta kétszer Benzoic acid and salicylic acid folyadékkal kezeltük a gombás fertőzést. Nekem volt azóta egy fogfájás miatt antibiotikum kúrám 7 napos. A problémám, hogy a szeméremdombomon azóta eltűnt a piros folt és viszketés (ami a gomba volt szerintem) de még mindig ilyen foltok vannak és 2-3 kisebb bors méretű csomót is kitapogatok a bőr alatt. Ez mitől lehet? és mivel lehet kezelni? Már kezdek kicsit elkeseredett lenni, hogy nem múlik el.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza csomók témában

Sajnos fotót nem kaptam a kérdéshez. Ha április óta szednek Terbinafinet, akkor már biztos nem lehet gombás fertőzésük. A bőr alatti csomók miatt személyes vizsgálatra lenne szükség.

Kérdés: 2020. augusztus 31., 16:30; Megválaszolva: 2020. szeptember 07., 12:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése