Stressz miatt?

1, 5 hónapja kezdődtek a gondjaim.Érdeklődnék hogy 2 hetente miért kezd el hirtelen izzadni a kezem, lábam befeszül a gyomrom a mellkasom és erősen hevesen nekiáll verni a szívem. Van amikor megiszok egy sört és közben vagy elszívok egy szál cigarettát és akkor.Voltam vérvételen és pajzsmirigyvizsgálaton aminek negatív lett az eredménye. Tavalyi év közepén pedig voltam kardiológián is ahol szintén nem találtak semmit. Mitől jön ez elő? Stressz képes ilyen reakciókra időközönként? Köszönöm előre is válaszát!

Dr. Veress Dóra válasza stressz témában

Kedves Kérdező!

A tünetei alapján azt tudom mondani, hogy ön valószínűleg szorong. Ennek az állapotnak a kialakulásában nagyon komoly szerepet játszik a stressz, ezért meg kellene találnia a módját annak, hogy megszabaduljon a felesleges feszültségtől. A sport nagyon jól tudja oldani a stresszt, ezért mindenképp javaslom, hogy naponta legalább fél órát töltsön mozgással. A stressz sokszor izomfeszüléssel jár, főként a nyakban és a vállakban. Ha ezeket az izmokat átmozgatja, nyújtja, akkor sokkal jobban fogja érezni magát. Emellett jótékony hatású bármilyen kikapcsolódás, túrázás, barátokkal való találkozás, ami egy kicsit el tudja terelni a figyelmét a mindennapok problémáiról.

Kérdés: 2013. április 02., 19:25; Megválaszolva: 2013. április 08., 22:40
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
lábremegés
kb 4 napja esténként viszkető bizsergő érzés van a bal vádlimban. van hogy a kezem is elzsibbad. panikbeteg vagyok. álltalában 12-16 órában...
Vizsgaidőszak ártalmai
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Épp jogi tanulmányaim közepén, a vizsgaidőszak hátulütőivel próbálok küzdeni. Csak egy hét múlva kezdődnek a...
összetett
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő! Eléggé összetett problémahalmazzal illetve kérdésekkel fordulnék önökhöz, vagy önhöz---. Mostanában sajnos a...
Szorongás-depresszió-pánik?
Tisztelt Doktornő/Úr! Kérem segítsen tanácsával. Az alábbi jellemző tüneteim jelentkeznek több alkalommal: „felmegy az agyvizem”, érzem, hogy...
Nyugtató
Kedves Doktornő! A tvben is reklámozott feszültség-, stresszoldó gyógyszerek közül ön melyiket ajánlja? Szedtem 0, 25mg-os xanaxból felet, de...