• Lehet baja a szívemnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Az egész kb.2 hónapja kezdődött. Hajhullás miatt fordultam orvoshoz, ahonnan vérvételre küldtek. Az eredmény miatt Ospen antibiotikumot kaptam, azt elkezdtem szedni. Azonban a gyógyszer szedése után kb. 1 hét múlva egyik éjszaka hirtelen felriadtam, heves szívdobogás érzésem volt, izzadtam, féltem. Visszamentem az orvoshoz, aki azt javasolta, hogy hagyjam abba a gyógyszer szedését. Ez így is történt, azonban azóta félelemérzet van bennem. Többször éreztem, hogy magas a pulzusom. Ilyenkor mindig bepánikolok, aludni nem tudok. Folyamatosan fogom a szivem ( buszon, kávézóban), hogy ver-e még. Pánikbetegségre is gondolok, és mindig az jár a fejemben, nehogy szívrohamot kapjak. Mostanában kicsit már nyugodtabb vagyok, de a bal csuklóm és a bal bokám kezdett el fájni. Ezzel most megint vérvételen voltam és reumatológián, várom az eredményeket. Dohányzom, sokat nem sportolok. 19 éves lány vagyok. A vérnyomásom normális. És az lenne a kérdésem, hogy nekem mennyi az esélyem egy szívrohamra, vagy ez is csak egy pánik nálam? Illetve, hogy menjek-e kardiológiára? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A szívinfarktusnak minimális az esélye az Ön korában, és a tüneteivel egyelőre kardiológushoz sem kell mennie. Keresse fel a családorvosát és csináltasson egy EKG-t a biztonság kedvéért, de valószínűbb, hogy a szorongás miatt magasabb a pulzusa, és azért retteg a rosszullétektől is.


        Kérdés: 2012. április 07., 17:20; Megválaszolva: 2012. április 10., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: