• "Kikúrálni" hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Sok minden történt velem az elmúlt időszakban és összeroppantam. Kíváncsi volnék mi zajlik le az ember szervezetében egy ilyen helyzetben. Hogyan lehet ezt "kikúrálni"? Mi az ami természetes folyamat és hagyni kell, hogy magától lecsillapodjon? Szóval a "betegség" folyamatára lennék kíváncsi Én a magam részéről próbálkozom pl.: rajzolással vagy nyelvtanulással, ami hoz némi enyhülést a kínjaimra, de kíváncsi volnék mi az amit még tehetnék, hogy a hormonális rendszerem úgymond helyreálljon. A választ előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Asszonyom! Ugyan nem írja, hogy mik történtek Önnel, de feltételezem, hogy komolyabb lelki megterhelésen ment keresztül. Ilyenkor az agy a szervezetet folyamatos készültségben tartja, mégpedig úgy, hogy a mellékvesékből folyamatosan adrenalint szabadít fel. Ez a hormon emeli a vérnyomást, fokozza a légzésszámot, és számos más hatása is van, ami rövid távon jó hatású, de hosszabb időn keresztül kifárasztja a szervezetet, különösen, ha annak nem voltak jelentős tartalékai. A folyamatos terhelés alatt a test mellett a lélek is kifárad, és ennek a tünete lehet az alvászavar, a gyakori sírás, az étvágytalanság, hangulatingadozások, stb. Ilyne esetekben vissza kell menni az alapokhoz. Rendszert kell vinni az életébe, ami érinti a táplálkozást, az alvást és a napirendet is. Javasolt a rendszeres, nem megterhelő testmozgás, például napi fél óra séta. Ajánlani tudom a jóga, a meditáció elsajátítását, ezek mind nyugtatják a fáradt idegrendszert. Kreatív tevékenységek végzése alatt a jobb agyfélteke veszi át az irányítást, ilyenkor kikapcsol a problémamegoldó gondolkodás, azért érzi pihentetőnek. gyógynövények közül javaslom a komló, levendula, citromfű keveréket mind tea formájában, mind alvópárnába téve.


        Kérdés: 2012. január 28., 14:24; Megválaszolva: 2012. január 30., 23:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: