• Szorongás, koncentrációs probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 20 éves férfi vagyok. Igen erős koncentrációs zavarral küzdöm. ehhez hozzájárul szorongás és félelmek. Talán a legmeghatározóbb a nem létező jövőképem, a másokhoz való alkalmazkodási kényszer. nehezen szánom rá magam a tanulásra, bonyolultabb dolgokat nehezen értek meg pedig régen nem volt akadály, sok mindenbe belekóstolok, de nem igazán tetszik semmi. Nem tudom, merre induljak, mit kezdjek az életemmel. Az elhatározásaim hamar füstbe mennek, annyi gondolat kavarog a fejemben egyszerre, hogy végül semmi sem valósul meg belőlük. Nehezen viselem a stresszt, a nagy nyomást. ugyan ilyenkor jól tudok teljesíteni de nagyon meg tud viselni. Komplexusokkal tele az életem, és néha kis időre el tudok tőlük vonatkoztatni de újra és újra előtörnek. Képtelen vagyok leszokni a dohányzásról aminek nem csak anyagi hanem fizikai hátrányait is érzem most már nagyon. Párkapcsolataimban, pedig mindíg nagyon meg akartam /akarok felelni és ez állandó stesszel jár a számomra, foggal körömmel kapaszkodom a partnerembe, már már túlzottan "szeretem" és ezt is várnám vissza ami nem feltétlen jó dolog. Félek a jövőm kimenetelétől, hogy esetleg a médiában sokszor bemutatott csődbe ment elkeseredett emberek sorsára jutok. Ezek mellé társul alvászavar állandó levertség, és az utóbbi időben szív tájéki nyomás, rossz érzés amivel voltam orvosnál, csinált ekg vizsgálatot és azt mondta. hogy minden rendben van csakpicit magas a vérnyomásom. Válaszát és Tanácsait előre is köszönöm: Anonym

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Uram! Javaslom, hogy keressen fel egy pszichológust, aki segít feldolgozni ezeket a pszichés problémákat. A megfelelési kényszer, a túlzott elvárások, a testi panaszai mind arra utalnak, hogy szorongásra hajlamos alkat és ennek a leghatékonyabb kezelése a viselkedésterápia.


        Kérdés: 2012. január 23., 23:42; Megválaszolva: 2012. január 25., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Brintellix 10mg kaptam szorongásra de nekem pánikbetegségem van 5 éve. 2 hete szemezgetek a gyógyszerrel de nem merem bevenni. Mert szorongásra van és depresszíóra. Félek tőle. Tüneteim szédelgek mint aki részeg. Félek hogy rosszul leszek. Már...