Hipochondriám van, beképzelem hogy rákos vagyok

Tisztelt Webbeteg! Az utóbbi 2 évben minden apró fájdalom jelentkezésekor halálos betegségre gyanakszom. Nem tudom mi válthatta ki, viszont leginkább rákos megbetegedéseket képzelek be magamnak. Ha észre veszek valamit, akkor rákeresek az interneten és ha találok valamilyen diagnózist, még a tüneteket is képes vagyok szimulálni és ha ne adj isten orvosilag tényleg releváns problémám van (legyen az akár egy vírusos megbetegedés), addig, amíg nem lát orvos pánikolok! Igyekszem odafigyelni a vizeletemre, székletemre, évente vérvételre megyek. A kérdésem igen egyszerű: Van bármi féle esélye, hogy egy általam érzékelt, a hétköznapi életvitelemet csak a hipochondriám miatti szorongás miatt zavaró tünet rákos betegség legyen? Lehet banálisnak tűnik a kérdés, de nem akarok minden egyes semmiségért orvoshoz rohangálni, bár nem gondolom, hogy létezik recept, arra, hogy mikor kell orvoshoz menni. Illetve: Kell nekem egyátalán ilyen idősen ezzel foglalkoznom? Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

Kedves Kérdező! Az emberek által tapasztalt tünetek nagy többsége nem utal rákos megbetegedésre, különösen ha rövid időn belül megszűnnek a panaszok. Az Ön fiatal kora is ellene szól a rákos megbetegedéseknek. Ha résztvesz a rendszeres szűrővizsgálatokon, akkor nincs oka aggódni az egészsége miatt. A túlzott szorongásával forduljon pszichiáter szakorvoshoz, és beszéljék meg a lehetséges kezelési módokat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. november 06., 11:57; Megválaszolva: 2011. november 07., 21:20
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása