Infarktus utáni állapod- szívelégtelenség

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kétségbeesésembe kérem az Önök válaszát a párom betegségével, illetve gyógyíthatóságával kapcsolatban. Régebbi státusa: Kp fejlett. Jobb rekesz nem differencálható, elette enyérnyi tomulat, csökkentPF. Bal rekesz kité, felette apróhólyagú zörej, ezt a tüdőfelet jól átlégzi. Tágult, légzésre nem ürülő nyaki vénák. Ritmusos, szapora szívhangok, zörej nem hallható. Diffúz hypokinesis. A bal kamra csócsi fele akinetikus, laterálisan discinetikus. Az anterior septum-tól a csúcsra terjedőn 7-8 mm maximális szélességben a kamra falon, thrombotikus felrakódás. D-jel. A jobb pitvar hátsó falán 19 mm átmérőjű széles alapon ülő gömb alakú thrombus. Körkörösen 8-20 mm Pf.Jelenleg kórházban van fulladás miatt. A kezelőorvos szerint bármelyik pillanatban meghalhat súlyos szívbeteg. Infartusa is volt egyszer. Szeretném tudni, hogy ilyen esetben szívgyógyászaki klinikán tudnak - e javítani a párom állapotán? Kérem javaslatukat hova tudnék még fordulni. Az előzményeket nem nagyon tudom, mert nem olyan régen vagyunk élettársak. Jelenleg látszatra sokkal jobban van. Kisebb fizikai aktivitásnál már nem fullad. Étvágya jobb. Köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza szívinfarktus témában

Kedves Kérdező!

 

A leírtak alapján sajnos nem tűnik túl kedvezőnek a helyzet. Nem tudom, jelenleg hol fekszik a párja, milyen terápiát kap - a súlyos szívelégtelenség és a szívüregi vérrögök miatt indokolt lehet magasabb rendű intézetben történő kezelés. Erről azonban interneten keresztül nehéz döntést hozni, figyelembe kell venni a szállíthatóságot is - a továbbutalás lehetőségéről, szükségességéről leginkább a kezelőorvosnak kellene döntenie.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. szeptember 04., 10:21; Megválaszolva: 2009. szeptember 04., 10:21
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Vérhigító szüneteltetés
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása