2 napja szúr a bal mellkasom

Tisztelt doktornö vagy doktorur, 2 napja nagyon szorit balfelöl a melkasom a vérnyomásom 180/105 volt vazotál meg enalarpril hozta le estére de a szorongás nem szünt, -elmentem az egéségházba de annyian voltak nem volt türelmem kivárni a soromat, milyen gyogyszert ajánlana? 45 éves vagyok, nagyon rossz alvo, még ez is elöidézheti a jelenlegi állapotomat meg a stresz ami az utobi idöben is kijutott böven köszönöm szépen Tisztelettel Patusné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Tisztelt Patusné!

A mellkasi fájdalmat okozhatta vérnyomáskiugrás, de mivel annak normalizálódásakor sem szűnt a panasz, más okokra is gondolni kell. Hasonló panaszt pl. mozgásszervi eltérések is okozhatnak. Az előzményeket, a fájdalom jellegét tekintve felmerül koszorúér-betegség (akár szívinfarktus) lehetősége is, én minél előbbi orvosi vizsgálatot, EKG készítését javaslom (ha a fájdalom most is tart, keresse fel az ügyeletet) , nem pedig az otthoni gyógyszerek próbálgatását, főleg, ha korábban sosem volt ilyen jellegű panasza. Ha nem igazolódik akutan eltérés (nem láthatók az EKG-n keringési zavar jelei, a vérvétel sem igazol infarktust) , akkor tervezetten további vizsgálatok szükségesek a mellkasi fájdalom okának tisztázása és a vérnyomás megfelelő beállítása céljából.

Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. január 28., 18:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:49
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Vál fájdalom
Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet...
Lehetett szívinfarktus, hogy...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám 50 éves, vékony testalkatú, dohányzik (kb. napi 5 szál cigaretta) , és mozgásszegény, stresszes életmódot folytat...
Bal szívfélelégtelenség
Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és...
mellkas szuras
Tisztelt Doktorno. Mar par napja erzem a mellkasomat mintha osszeszoritana es mar a bal karomon is erzem hogy faj es zsibog.neha szedulok es ugy erzem hogy nem...
Mi lehet az oka?
Tisztelt Doktor! Szeretném kérdezni, hogy apukám 3 napja rosszul van, 3nap alatt 3szor érzett középtáji mellkasi szorítást, levegőhiányt...