Infarktusom volt?

Egyre gyakrabban érzem azt, mintha megszorítanák a szíven, ülne valaki a mellkasomon.. Ilyenkor bal lapockában. nyakban, szegycsontnál érzek fájdalmat, kiszárad a szám, izzadok, szédülök erősen, kimegy a lábamból az erő. Afájdalom sugárzik végig a bal karomban egészen a gyűrűsujjig. A gyomrom fáj vagy diszkomfortérzetem van.. A szívverésem 90 körüli ilyenkor. Társul még, hogy WC-re kell mennem.. Ez az egész 20 perctől másfél órát is tart, közben halálfélelmem van. A panaszok elmútával nagyon fáradtnak érzem magam, ülve el tudnék aludni. Kiváló okot nem figyeltem meg, minden napszakban előfordult már, éjjel is. Kardiológus kB 1 éve vizsgált, nem talált semmit. Elképzelhető, hogy kisebb infarktust lábon kihordtam? Vagy közeleg egy infarktus? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar? témában

Kedves Kérdező! Nem szívinfarktusra, hanem ritmuszavarra gyanakszom a tünetek alapján, de emellett fennáll koszsorúér betegség gyanuja is. Mindenképpen indokolt mielőbbi kardiológiai kivizsgálás. Ha ismét jelentős rossz közérzettel jelentkezik a panasz, akkor ügyeleti ellátás igénybe vétele is javasolt.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. december 26., 12:45; Megválaszolva: 2020. december 28., 12:51
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Vérhigító szüneteltetés
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása