Gyógyszerek

A Symbicort th, a Rivotril, a Metroploror Z Hexal, a Covarex AS Comb Forte, a Portiron valamint a Ventolin együtt mennyire férnek meg? Ezeket mind szednem kell! a tartós etegségeim miatt! A Tensart miben különbözik a Portirontól? Úgy tudom, gyakorlatilag semmiben. Köszönettel: Tolnai Imre

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza gyógyszerkölcsönhatás témában

Kedves kérdező!

A Symbicort, Ventolin hörgtágító gyógyszerek, nagyobb mennyiségben szapora szívveréshez vezethetnek, míg a Metoprolol pulzuscsökkentő, és ritkán a hörgők fokozott összehúzódását, görcsét okozhatja - szedhetők együtt, de pl. fokozott asztmás tünetek esetén elgondolkodtató a gyógyszerváltás. A Tensart és a Portiron azonos gyógyszertani csoportba tartozó vérnyomáscsökkentők, bár más a hatóanyag, más a dozírozás. A Coverex és a Portiron azonos rendszer két különböző pontján hat, nem teljesen megszokott az együttes alkalmazásuk, de ez sem tilos, pl. vesebetegség esetén javasolt lehet. Összességében szedhetők ezek a szerek, bár én nem adnám együtt a Coverexet és a Portiront, és jó lenne azt is tudni, mik azok a tartós betegségek (szívelégtelenség, magas vérnyomás? ) . Érdemes egyeztetni a kezelőorvosokkal (nem lehet-e, hogy véletlenül egy gyógyszerváltás után megmaradt a régi szer is) .

Kérdés: 2011. október 12., 00:21; Megválaszolva: 2011. október 13., 20:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Betaloc és Frontin

Tisztelt Szakértő!

Szeretném tudni, hogy a Betaloc (10mg) napi 1-2 tabletta mennyiben csökkenti a Regulon fogamzásgátló tabletta...

Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...