• Éjszakai pulzusszám probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Szeretném megkérdezni, hogy éjszaka normális-e , hogy többnyire 50 körüli a pulzusom, eddigi leg alacsonyabb 44-es pulzus volt. Nem vagyok sportoló, ülő munkát végzek. Kardiológiai kivizsgáláson is voltam már, 24órás holteren is, ultrahang , terheléses ekg, minden megvolt és teljesen jól működik a szívem, de akkor is ijesztőnek találom az ennyire alacsony pulzust. Időnként ritmus zavar érzésem is van, néhány másodpercig tart csupán, de ilyesztő, olyan szív remegés érzés szokott többnyire lenni, viszont van amikor órákig időnként kihagy egy ütést vagy bedobban hirtelen. Ön szerint idegi alapú az időnként előforduló ritmus zavarom? És az éjszakai pulzusszámom normálisnak tekinthető? Köszönöm türelmét és válaszát!

        Dr. Bene Orsolya válasza a pulzusszám témában

        Kedves kérdező! Fiataloknál, edzett embereknél nem ritka az ilyen alacsony pulzusszám, éjjel a 44-es is belefér. Ha a kivizsgálás rendben volt, az alacsony pulzus nem okoz panaszt, nincs vele teendő. A ritmuszavarról így nehéz nyilatkozni, jó lenne látni, volt-e valami látható a Holteren, de valószínű ez is csak ártalmatlan eltérés.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 02., 22:52; Megválaszolva: 2011. július 06., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: