Két lepocka közti nyomás szív mr

Tisztelt Doktornő! Az első rosszullét után 2 hétig minden nap éjszaka 10 napközben plusz 2 órát kellet aludnom.Nem választhattam, nehéz légzés, pulzus lecsökkent 50/perc alá , könnyezés. Muszáj volt aludnom.Valamint alkalmanként heves szívdobogás, illetve erős plusz ütés, ütések. Volt egy olyan 2-4 másodperces plussz ütés is: 2 erős dobbanás, majd egy olyan mint ha egy flakonból olajat nyomnék ki és hirtelen eldugul, nem tudom kinyomni, majd megint 3 erős űtés, ismét egy flakonos dugulós "ütés", majd egy erős ütés és visszaállt a rend. A lélegzetem elakadt, délután 17:38 volt. Ültem a kanapén és egy dvd-t vettem ki a lejátszóból. Nem ettem , ittam előtte , teljesen nyugodt tünetmentes normális nap volt.Az orvosok azt mondták erre, hogy normális.tényleg az? Sose éreztem ilyet. A nyugalmi pulzusom 49-54 közt van, mikor alszom 44-46 ig szokott lemenni Az egyik napközbeni muszáj alvásnál ébren 44 volt a pulzusom. A családban volt van szív érrendszeri beteg. Nem iszom dohányzom, gyógyszert nem szedek , allergiás sem vagyok semmire, sportolgatok közben. Bár amióta volt a rosszullétem nem sportolok, mert próbáltam, de másnap, harmadnap annyira fáradt voltam alig bírtam felkelni. S a fáradtságot nem fizikai fáradtságként éltem meg, hanem mintha a szívem lenne elfáradva. De sport közben semmit nem éreztem. Sőt utána reggel olyan jól éreztem magam mint hónapók óta nem. de ez másfél óráig tartott, utána nem bírtam talpon maradni, csak feküdni, s kb 3-4 ura múlva voltam olyan állapotban hogy fel tudjak kelni. A következő tüneteim vannak jelenleg. Lapockák közti nyomás, nehéz légzés, fizikai terhelés után extra systolé, valamint kevés terhelés után másnap, vagy harmadnap fáradtság. Akkora terhelésről beszélünk, amit 1,5 hónapja észre se vettem. (Napi kevesebb mint 2000 kcal) 1,5 hónapja küzdök a tünetekkel.Valamint néha étkezés után mellkasi diszkomfort. Volt terheléses ekg, szív ultrahang, vérvétel, mellkasröntgen,pánikbetegség vizsgálat, illetve tüdő vizsgálat. Minden negatív.Jelenleg szinte stresszmentes közegben élek, nem is dolgozok sokat. Nem is tudok.Alapvetően jellemzően a rosszullétek spontán is jönnek, s szív irányból jönnek. persze nem feltétlenül lehet szívirány ha több orvos és vizsgálat is negatív. Merre menjek?Milyen vizsgálat lehet még ami esetleg kimutathat valamit amit az eddigiek nem?Vagy olyan betegség, amit az eddig elvégzettek nem láthatnak? csináltattam szív mr-t is a következő az eredmény: SCAN INFORMATION Series description: MOVIE_LA/*tfi2d1_16 Acquisition type: Nr slices: 3 Nr phases: 25 Slice thickness: 6,00 mm Field of view: 400,00x400,00 mm Image type: 1 Image resolution: 256x256 pixels Flip angle: 34 degrees Echo time: 1,33 ms Rep. time: 50,08 ms NEX: 1,0 Field strength: 3,00 T Manufacturer model: Skyra Software version: syngo MR E11 Temp resolution: 33,15 ms Phase 1: 0,00 ms Heart rate: 70 bpm LEFT VENTRICULAR VOLUME RESULTS Parameter Value Alfakih 2003 SSFP (M/20-65y/1.5T) Method: Long-axis: Bi-Plane ( (S14): Slice:1 (S14): Slice:3) Body Surface Area: 1,99 m² Mosteller Patient weight: 85 kg Patient height: 168 cm ED volume: 147,25 ml (101 - 236 ml) ED volume index: 73,94 ml/m² (52 - 112 ml/m²) ES volume: 27,39 ml (28 - 93 ml) ES volume index: 13,75 ml/m² Stroke volume: 119,86 ml (66 - 150 ml) Stroke volume index: 60,18 ml/m² Cardiac output: 8,35 l/min Cardiac output index: 4,19 l/(m²*min) Ejection fraction: 81,40 % (55 - 74 %) LV mass ED: 137,24 g (85 - 181 g) LV mass ED index: 68,91 g/m² (46 - 84 g/m²) Heart rate: 70 bpm Ön is minden értéket normálisnak tart? Válaszát köszönve! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a pulzusszám témában

Kedves Kérdező! A tünetek hátterében pajzsmirigy probléma kizárása is javasolt. Az MR értékelés semmi esetre sem csak a számokról szól, ennél sokkal összetettebb a képalkotó módszer és nagy tudás és tapasztalat kell az értékeléshez. A számok a látványt segítenek értelmezni, de önmagukban diagnózis felállításra nem alkalmasak. Extraszisztolék és az optimálisnál alacsonyabb pulzus is állhat együttesen egyébként a tünetei hátterében, 24 órás EKG monitorozás (Holter) segíthet ezt tisztázni. Lelet birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2019. március 29., 21:45; Megválaszolva: 2019. április 07., 19:58
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE