Kérdés Rheumás aorta elégtelenség

Tisztelt kardiológus! Érdeklődni szeretnék hogy mit jelent ez a kifejezés. Insuff. valv. ao. min.gr. BNO kód: I0610. Ami úgy tudom hogy azt jelenti hogy Rheumás aorta elégtelenség. Ez a betegség pontosan mit jelent? Csak idéglenesen áll fenn vagy életem végéig? Milyen tünetket okozhat? Van Hypertónia betegségem is. 14 éves kórom óta. Korraszüllött voltam. A válaszát és segítségét előre köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbillentyű témában

Kedves kérdező!

Maga a kifejezés, az insuff. valv. ao. min. gr. az aortabillentyű enyhe elégtelenségét jelenti. Ekkor a billentyű 3 tasakja nem zár tökéletesen, egy kevés vért visszaenged. Ilyen enyhe eltérése sokaknak van (az ultrahang elterjedése miatt gyakrabban derül rá fény) , ha maga a billentyű ép, nem kell miatta aggódni. A rheumás jelző az eltérés okára utal, de ez valószínűleg csak a kódolás miatt került oda - a reumás eredet ugyanis gyulladásos okot feltételezne, de az durvább billentyű-eltéréseket szokott okozni.

Kérdés: 2011. március 07., 15:02; Megválaszolva: 2011. március 08., 20:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Eggyel több szívbillentyű
Még kisebb voltam mikor anya megemlitette hogy eggyel több szivbillentyuvel szulettem, de állítólag az nem működik. Ha megyek orvoshoz mindig hall...
Szívbillentyű
Kedves Doktor Úr/Nő! 3 éve mandula műtét előtt szívultrahangra készültem, egy általános vizsgálatról volt szó! Mint kiderült szívbillentyű...
Lazább mitrl. billenytű
Üdvözletem.azt szeretném kérdezni, hogy annyi eltérés van a leletemen hogy mitrl billentyű vékony, kissé lazább szerkezetű.ehhez feltétlen...
Szív ultrahang
Tisztelt doktor úr/nő! Mai napon kardiologusnal voltam, ugyanis ket napja furcsa érzésem volt a mellkasomban es jobbnak lattam megnezetni a biztonság...
Meszesedés ellen?
Üdvözlöm! 32 éves vagyok, és születéskori aorta stenosis insuff bicusp-om van másodfokú meszesedéssel. Az imént olvastam egy külföldi oldalon...