Szív ultrahang

Tisztelt doktor úr/nő! Mai napon kardiologusnal voltam, ugyanis ket napja furcsa érzésem volt a mellkasomban es jobbnak lattam megnezetni a biztonság kedveert. Szívultrahangot, valamint EKG-t csinált es az előbbin kiderült, hogy a "mitralis vitorla kissé prolabal, jelzett posterior irányú MI-t okoz. AI, TI nincs." Nagyon megijedtem, ugyanis eleg hipochonder vagyok, felek a betegségektől es megijedtem, hogy ezúttal tenyleg valami bajom van. Az orvos azt mindta, hogy ez semmi komoly, eleg gyakori eltérés, vékony testalkatú es magas nőknél, gyógyszert sem irt es azt javasolta, hogy egy ev múlva menjek vissza. Hazaerve az interneten is utana olvastam es ott is viszonylag megnyugtató dolgokat találtam, en mégsem nyugodtam meg teljesen. Nem akarom elfogadni, hogy 25 évesen máris ilyen problémáim vannak, felek, hogy ez majd gondot okoz a későbbiekben, például terhességkor, stb. Önnek mi a véleménye? Befolyásolja majd ez az életminőségémet, elettartamomat? Ez szívbetegsegnek számít? Koszonom szépen elore is! Egy aggódó lany

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbillentyű témában

Kedves Kérdező, ne aggódjon, ezt inkább állapotnak nevezném: nem tökéletesen zár a mitrális billentyű. Néha romlik ez a zárási hiba, de inkább idősebb korban. Mivel Önnél most fedezték ezt fel, egy év múlva azért kell megnézni, hogy változik-e, később ritkábban is elég lesz kontrollálni. Ez a fajta, és mértékű billentyű eltérés a terhesség és szülés kapcsán semmilyen problémát nem szokott jelenteni, és az életkilátásokat sem befolyásolja. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 20., 17:35; Megválaszolva: 2015. október 22., 21:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Eggyel több szívbillentyű
Még kisebb voltam mikor anya megemlitette hogy eggyel több szivbillentyuvel szulettem, de állítólag az nem működik. Ha megyek orvoshoz mindig hall...
Szívbillentyű
Kedves Doktor Úr/Nő! 3 éve mandula műtét előtt szívultrahangra készültem, egy általános vizsgálatról volt szó! Mint kiderült szívbillentyű...
Lazább mitrl. billenytű
Üdvözletem.azt szeretném kérdezni, hogy annyi eltérés van a leletemen hogy mitrl billentyű vékony, kissé lazább szerkezetű.ehhez feltétlen...
Meszesedés ellen?
Üdvözlöm! 32 éves vagyok, és születéskori aorta stenosis insuff bicusp-om van másodfokú meszesedéssel. Az imént olvastam egy külföldi oldalon...
Szívbillentyűzavar?
Tisztelt Doktor! Rendszeresen sportolok, sportolás közben nincs semmi panaszom, de nyugalmi állapotban gyakran előfordulnak a következő tünetek: ...