• Plusz billentyű

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly megállapították hogy nekem van egy ugynevezett eustach billentyű a jobb pitvarban aminek a születéskor fel kell szívódnia. kérdésem az lenne hogy ez okozhat valaha gondot ?És még azt szeretném kérdezni hogy a két hegyű és három hegyű billentyű elégtelenség mit jelent ?

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbillentyű témában

        Kedves kérdező! Az Eustach-billentyűnek a magzati életben van jelentősége, születést követően valóban "felszívódik", elcsökevényesedik, de nem minden esetben tűnik el teljesen. Jelentősége nem nagyon van (ultrahangon lehet zavaró, el kell különíteni más, kóros struktúráktól), teendőt csak nagyon extrém esetekben igényel, tehát nem kell miatta aggódni. A két- és háromhegyű billentyű elégtelensége azt jelenti, hogy a pitvar és kamra közötti billentyű nem zár teljesen, valamennyi vért visszaenged - ezt I-IV-ig terjedő fokozatokban szokták kifejezni, I. a legenyhébb, teendőt nem igényel, IV. a legnagyobb, itt már műtéti megoldásra van szükség.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 02., 11:08; Megválaszolva: 2010. július 11., 06:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés