Szívszúrás futás közben

36 eves vagyok.185c cm magas 82 kg.atlagos testalkatu.ugy kb masfel eve nagyon keveset mozogtam, csak annyit mennyi szukseges volt a napi 8 oras epitkezesi munkamhoz, azt kovetoen szamitogep elott ultem. Par napja elkezdtem futni, es korulbelul 5-7 perc utan eles szurasok jelentkeztek sziv talyekon, szukesegs volt megalni es setalni.Eeleg faradekony vagyok mostanaban, sokat izzadok(bar ez lehet hogy a nagy melegtol is van mert Floridaban lakom )Nem eszek edesseget, iszok eleget.Kerdesem az lenne hogy ez normalis ilyenkor, mikor a szervezetet terheles eri, igy masfel ev futas kihagyas utan, vagy javasolt a vizsgalat? vagy egyeltalan mit tegyek? hogyan aljak neki ujbol futni es milyen tunetekere szamithatok? koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi panasz témában

Kedves kérdező! A szúró fájdalom kevésbé típusos szívproblémára, inkább mozgásszervi ok jön szóba - pl. a bordaközi izmok is okozhatnak ilyen tünetet. A terhelés fokozatos növelésével, bemelegítéssel, megfelelő légzéstechnikával valószínűleg mérsékelhetők ezek a panaszok. A szív eredet nem zárható ki biztonsággal interneten keresztül, ezért, ha tartósan fennállnak a panaszok, vagy nyomó, szorító jellegű mellkasi fájdalom jelentkezik, indokolt kardiológiai kivizsgálás.

Kérdés: 2010. augusztus 19., 15:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 17:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...