• Szívszúrás futás közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        36 eves vagyok.185c cm magas 82 kg.atlagos testalkatu.ugy kb masfel eve nagyon keveset mozogtam,csak annyit mennyi szukseges volt a napi 8 oras epitkezesi munkamhoz,azt kovetoen szamitogep elott ultem. Par napja elkezdtem futni,es korulbelul 5-7 perc utan eles szurasok jelentkeztek sziv talyekon,szukesegs volt megalni es setalni.Eeleg faradekony vagyok mostanaban,sokat izzadok(bar ez lehet hogy a nagy melegtol is van mert Floridaban lakom )Nem eszek edesseget,iszok eleget.Kerdesem az lenne hogy ez normalis ilyenkor,mikor a szervezetet terheles eri ,igy masfel ev futas kihagyas utan,vagy javasolt a vizsgalat?vagy egyeltalan mit tegyek?hogyan aljak neki ujbol futni es milyen tunetekere szamithatok? koszonom!!

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi panasz témában

        Kedves kérdező! A szúró fájdalom kevésbé típusos szívproblémára, inkább mozgásszervi ok jön szóba - pl. a bordaközi izmok is okozhatnak ilyen tünetet. A terhelés fokozatos növelésével, bemelegítéssel, megfelelő légzéstechnikával valószínűleg mérsékelhetők ezek a panaszok. A szív eredet nem zárható ki biztonsággal interneten keresztül, ezért, ha tartósan fennállnak a panaszok, vagy nyomó, szorító jellegű mellkasi fájdalom jelentkezik, indokolt kardiológiai kivizsgálás.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 19., 15:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 17:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés