Alacsony pulzusszám

Tisztelt Doktor nő/úr! Vérnyomáscsökkentőt szedek (korábban Normodipine-t, most Portiron-t), így a vérnyomásom a 130-140/ 80-90 közötti tartományban mozog. A pulzusszámom azonban csak 50 körül van, előfordul, hogy 48. Ülőmunkát végzek, napközben gyakran érzem, mintha a el akarnék aludni, vagy mintha a vér kimenne a fejemből. Jeleztem orvosnak, EKG-t is csináltak, de érdemi választ nem kaptam. Nem kávézom, nem dohányzom. A leírtak jelentenek-e valamilyen problémát, kockázatot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a alacsony pulzus témában

Kedves kérdező! A szédülésnek, bágyadtságnak számtalan oka lehet, sajnos nem mindig áll kézzelfogható (és így kezelhető) eltérés a háttérben. Az 50 körüli pulzusszám nem feltétlenül kóros, sportolóknál, edzett embereknél gyakran látható. Holter EKG, terheléses EKG segíthet eldönteni, van-e ezzel valamilyen teendő, állhat-e alacsony pulzusszám (ingerképzési, vagy ingervezetési zavar) a panaszok hátterében, valamint 24 órás vérnyomásmérő (ABPM) kimutathatja, nincs-e jelentősebb vérnyomáscsökkenés, ami a kezelés módosítását indokolhatja. Ha nincs eltérés, elképzelhető, hogy az ülőmunka mellett végzett rendszeres testmozgás is segít a panaszokon.

Kérdés: 2010. augusztus 02., 20:44; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 13:00
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...
Ritmuszavar béta-blokkoló
Kedves Doktornő! Az orvosom felírt, hogy szedjek Bisoprolol béta-blokkolót pajzsmirigy alulműködés okozta szívpanaszokra. Már 1 hete szedek 2,5 mg-ot...