Fáradékonyság

Tisztelt Doktornő! Kb. 2-3 hete kezdődtek panaszaim. Extrém fáradékonyság, alacsony pulzus (50-55) , gyengeség, dekoncentráltság, köhögési inger, kisebb fizikai terhelésre fokozódó légszomj. Vérnyomásom általában 100/70 körüli. Lázam nem volt. Tünetek hatására mentőt hívtak a hozzátartozóim, elmondásuk szerint már félrebeszéltem.Sajnos csak korona vírusra teszteltek a kórházban, mindkét eredmény negatív lett. Állapotommal kapcsolatban érdemi vizsgálatot nem végeztek. Egy alap vérképet néztek, ami nem mutatott eltérést . Hazaengedés után továbbra is fennállnak a panaszaim illetve mellkasi fájdalom is jelentkezett. Háziorvosomtól kaptam a köhögésre antibiotikumot, amit végig szedtem. Változás nem történt. Sikerült egy tüdőgyógyászhoz eljutni első körben a légszomj miatt. Mellkasröntgen készült, negatív lett. Először Duoresp spiromaxot, ventolint és lordestint írt fel , de nem javult a fulladás, plusz tünet jelentkezett, enyhe szív körüli fájdalommal. Visszamentem az orvoshoz, FOSTER inhalátort kaptam helyette, a légszomj problémán segített valamennyit, de továbbra is hamar elfáradok és kimerülök. Tejfehérje allergiám van, valamint élesztő. Csak növényi termékeket fogyasztok . Más betegségről nincs tudomásom. Egy augusztusi vérképben a vas értéke alsó határérték közelében volt: 8,75 transzferrin szaturációm 0,14. De minden más eredmény határértéken belül volt. Jelenleg nagyon nehéz eljutni bármilyen átfogó vizsgálatra. Remélem tud (nak) tanácsot adni állapotommal kapcsolatban. Választ előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Alacsony pulzus témában

Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolt részletes új vérvizsgálat (a szokásos paraméterek vizsgálatán kívül D-dimer, CRP, TSH is) valamint EKG és szív ultrahang. Mivel panaszai jelentősek, indokolt a vizsgálat, a nyitva tartó szakrendelőkben (Önhöz közel lehetőség szerint) kardiológián el fogják végezni a szükséges vizsgálatokat. És megmondják a további teendőket.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. április 19., 18:26; Megválaszolva: 2020. április 19., 21:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények