• Fáradékonyság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő ! Kb. 2-3 hete kezdődtek panaszaim. Extrém fáradékonyság, alacsony pulzus (50-55) , gyengeség, dekoncentráltság, köhögési inger, kisebb fizikai terhelésre fokozódó légszomj. Vérnyomásom általában 100/70 körüli. Lázam nem volt. Tünetek hatására mentőt hívtak a hozzátartozóim, elmondásuk szerint már félrebeszéltem.Sajnos csak korona vírusra teszteltek a kórházban, mindkét eredmény negatív lett. Állapotommal kapcsolatban érdemi vizsgálatot nem végeztek. Egy alap vérképet néztek, ami nem mutatott eltérést . Hazaengedés után továbbra is fennállnak a panaszaim illetve mellkasi fájdalom is jelentkezett. Háziorvosomtól kaptam a köhögésre antibiotikumot, amit végig szedtem. Változás nem történt. Sikerült egy tüdőgyógyászhoz eljutni első körben a légszomj miatt. Mellkasröntgen készült, negatív lett. Először Duoresp spiromaxot, ventolint és lordestint írt fel , de nem javult a fulladás, plusz tünet jelentkezett, enyhe szív körüli fájdalommal. Visszamentem az orvoshoz, FOSTER inhalátort kaptam helyette, a légszomj problémán segített valamennyit, de továbbra is hamar elfáradok és kimerülök. Tejfehérje allergiám van, valamint élesztő. Csak növényi termékeket fogyasztok . Más betegségről nincs tudomásom. Egy augusztusi vérképben a vas értéke alsó határérték közelében volt: 8,75 transzferrin szaturációm 0,14. De minden más eredmény határértéken belül volt. Jelenleg nagyon nehéz eljutni bármilyen átfogó vizsgálatra. Remélem tud(nak) tanácsot adni állapotommal kapcsolatban. Választ előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a Alacsony pulzus témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolt részletes új vérvizsgálat ( a szokásos paraméterek vizsgálatán kívül D-dimer, CRP, TSH is) valamint EKG és szív ultrahang. Mivel panaszai jelentősek, indokolt a vizsgálat, a nyitva tartó szakrendelőkben ( Önhöz közel lehetőség szerint) kardiológián el fogják végezni a szükséges vizsgálatokat. És megmondják a további teendőket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. április 19., 18:26; Megválaszolva: 2020. április 19., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?
        Tisztelt Doktornő! Nemrégiben voltam szívultrahangon, ami után a belgyógyászaton azt mondták, hogy minden rendben van a szívemmel, további teendő nincs. Mikor visszavittem háziorvoshoz a leletet, kérdezte, hogy a rajta szereplő "szervült...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.