Mi okozhatja?

Kedves Doktornő. Már egy hónaja normális pulzus mellett is kihagy a szívem. Úgy érzem egy kicsit összehúzza a torkom és az orrom. 2002-ben Trachycardiát és a kéthegyű billentyű elégtelenségét állapították meg. Azt nem tudom a jellzett M I mit takar.Ejectiós fractió 52 százalék, E/A 1, 2 Aorta áramlási sebessége 1, 2m/ sec. Mostanában sokat stresszelek az ikrek 4 évesek nyári szünet, válás stb. Leadtam 21 kg ot is.Kevert szorongásos depressióval kezelnek 2 éve. A mostani szívbajaimnak van köze ezekhez a dolgokhoz? Már nyugalmi helyzetben is így csinál kihagy, ha egy picike változás ér, vagy tv zek akkor is.Bisoprolt írtak fel de az leviszi nagyon a vérnyomásom ami egyébként 130-140/80-90 szokott lenni.Idáig nem szedtem a gyógyszert mert nem kellett nem volt tünetem. Most csak negyedet merek bevenni mert szedem a frontint 025-öst 3*1et és este egy citalopranot.El fog múlni ha elkezdődik az ovi meg a suli? Mert van egy 9éves fiam is. Az orvos azt mondja nem vagyok szívbeteg ezzel a szívvel egy csúnya vénasszony leszek. Mégis félek mi lessz ebből. Várom mielőbbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívritmus témában

Kedves kérdező!

A panasz hátterében megbújhatnak lelki okok is. A szívultrahang rendben van, enyhe billentyű-elégtelenség gyakran látható (a jelzett MI is ezt jelenti) , emiatt nem kell aggódnia. A bedobbanások-kihagyások ún. extraszisztolék, nagyon sok embernél előfordulnak (bár nem mindenki érzi meg őket) , általában ártalmatlanok (24 órás EKG segíthet ennek megítélésében) , csak nagyon kellemetlenek. Nem tudom megmondani, néhány héten belül elmúlnak-e, az biztos, hogy a túlhajszoltság, a stressz fokozhatja megjelenésüket - tudom, nem könnyű, de a lelki oldalt kell rendbe tenni, mielőtt valóban kialakul valamilyen testi betegség. A bisoprolol csökkentheti az extrák számát, de ez nem törvényszerű. MagneB6 szedése megpróbálható, sport is jó hatású szokott lenni, ha esetleg valamilyen formája a gyerkőcök mellett megoldható.

Kérdés: 2010. július 29., 20:32; Megválaszolva: 2010. augusztus 01., 22:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzus
Kedves Dr Nő Segitseget szeretnem kerni evente jarok kardiologiara mivel cukros vagyok 5eve szeretem karban tartani a szervezetem. Mindig ritmis zavar miatt...
Szívritmuszava, mint fogyókúra...
Tisztelt Cím! Diplomás felnőtt nő vagyok, akinek valszeg segítségre van szüksége. Szívritmuszavart diagnosztizáltak nálam. Elmondták, hogy az...
Gyógyszer szedése
Kedves Doktor Úr/ Doktornő! Avval kérdéssel fordulok önökhöz, elvoltam az házi orvosomnál szívtáji panaszaimal, megnézte az EKG-t, és Betaloc...
Szív "lelassulása"
Egészséges ha "lelassul" a szívem felállásnál? Úgy kell érteni, hogy ha hirtelen állok fel valahonnan akkor egy jó 5-10 másodpercig lassan és...
Szívritmus
Tisztelt Doktornő/Úr! 28 éves férfi vagyok. 21 éves koromban Hypertonia-t diagnosztizáltak nálam, és azóta szedek Pritor-t. Kezdetben 40mg/nap...