Mi okozhatja?

Kedves Doktornő. Már egy hónaja normális pulzus mellett is kihagy a szívem. Úgy érzem egy kicsit összehúzza a torkom és az orrom. 2002-ben Trachycardiát és a kéthegyű billentyű elégtelenségét állapították meg. Azt nem tudom a jellzett M I mit takar.Ejectiós fractió 52 százalék, E/A 1, 2 Aorta áramlási sebessége 1, 2m/ sec. Mostanában sokat stresszelek az ikrek 4 évesek nyári szünet, válás stb. Leadtam 21 kg ot is.Kevert szorongásos depressióval kezelnek 2 éve. A mostani szívbajaimnak van köze ezekhez a dolgokhoz? Már nyugalmi helyzetben is így csinál kihagy, ha egy picike változás ér, vagy tv zek akkor is.Bisoprolt írtak fel de az leviszi nagyon a vérnyomásom ami egyébként 130-140/80-90 szokott lenni.Idáig nem szedtem a gyógyszert mert nem kellett nem volt tünetem. Most csak negyedet merek bevenni mert szedem a frontint 025-öst 3*1et és este egy citalopranot.El fog múlni ha elkezdődik az ovi meg a suli? Mert van egy 9éves fiam is. Az orvos azt mondja nem vagyok szívbeteg ezzel a szívvel egy csúnya vénasszony leszek. Mégis félek mi lessz ebből. Várom mielőbbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmus témában

Kedves kérdező! A panasz hátterében megbújhatnak lelki okok is. A szívultrahang rendben van, enyhe billentyű-elégtelenség gyakran látható (a jelzett MI is ezt jelenti), emiatt nem kell aggódnia. A bedobbanások-kihagyások ún. extraszisztolék, nagyon sok embernél előfordulnak (bár nem mindenki érzi meg őket), általában ártalmatlanok (24 órás EKG segíthet ennek megítélésében), csak nagyon kellemetlenek. Nem tudom megmondani, néhány héten belül elmúlnak-e, az biztos, hogy a túlhajszoltság, a stressz fokozhatja megjelenésüket - tudom, nem könnyű, de a lelki oldalt kell rendbe tenni, mielőtt valóban kialakul valamilyen testi betegség. A bisoprolol csökkentheti az extrák számát, de ez nem törvényszerű. MagneB6 szedése megpróbálható, sport is jó hatású szokott lenni, ha esetleg valamilyen formája a gyerkőcök mellett megoldható.

Kérdés: 2010. július 29., 20:32; Megválaszolva: 2010. augusztus 01., 22:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás