• Szívritmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        28 éves férfi vagyok. 21 éves koromban Hypertonia-t diagnosztizáltak nálam, és azóta szedek Pritor-t. Kezdetben 40mg/nap, majd - kb. 4 éve - 80mg/nap. 1 éven át Talliton-t is "kellett" szednem, de attól folyamatosan mellkasi fájdalmat éreztem, és sportolás közben sem éreztem magam jól; de később szerencsére több vizsgálat is alátámasztotta, hogy ez a gyógyszer elhagyható...

        Világ életemben sportoltam (jelenleg is igazolt sportoló vagyok), imádok "menni", de a munkám és a tanulmányaim miatt kb. másfél éve nem volt kellő időm a mozgásra, most viszont minden újra adott, hogy visszatérjek a régi kerékvágásba.

        A mai napon úgy adódott, felfutottam 4 emeletet lépcsőn, utána leültem. Éreztem valami furcsa érzést, amilyet azelőtt még sohasem (nehéz ezt leírni, nagyjából úgy tudnám megfogalmazni, hogy hirtelen egy pillanatra megtorpantam...). Megvizsgáltam a pulzusomat, és azt vettem észre, hogy kb. 10-15 másodpercenként a szívverésem kihagy (a szokásos ritmushoz képest kettő helyett csak egyet ver). Ez a dolog kb. 3 percig tartott, amíg a pulzusom átlag 90-re lassult.

        A kérdésem: Ön szerint okozhat e ilyen jellegű ritmuszavart a gyógyszer, amit immáron már 8. éve szedek? Most júliusban lesz a sportorvosi vizsgálatom, ott Ön szerint kérjek külön erre a jelengésre irányuló vizsgálatokat? (gondolom, persze hogy igen)

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmus témában

        Kedves kérdező! Nem valószínű, hogy a Pritor okozta a panaszokat. Az Ön által leírt érzés hátterében ún. extraszisztolék állhatnak, ezek nagyon gyakran egészséges emberekben is jelentkeznek, de keringési zavar, ionzavar is állhat mögöttük. Helyesen gondolta, hogy megemlíti a sportorvosnak - mivel terhelésre jelentkeztek (legalábbis nem vette észre, hogy nyugalomban is lennének), indokolt őket kissé alaposabban kivizsgálni, bár valószínűleg nem kell miattuk aggódni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-11 10:13:33; Megválaszolva: 2010. június 11., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés