• Nagyon erős szívdobogás 17hetes kismama

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Már pár hónappal ezelőtt is éreztem, hogy néha-néha majd ki ugrik a szívem a mellkasomból, ilyenkor a torkomban is érzem az ütést, köhögnöm kell. De mostanában, az utóbbi két hétben, már elviselhetetlen lett. Napközben is és nyugalmi állapotomban is, nagyon sűrűn jelentkezik ez a probléma. Mikor a pulzusomat is megfogom, azt vettem észre, hogy a szívveréskor a pulzus nem üt!! Kimarad! Nem vagyok pánik beteg, nagyon boldog időszakomat élem, egy egy új élet van a szívem alatt. Régen nem volt vészes ez a szívdobogás, de az utóbbi hetekben már kezdek félni, hogy valami rejtett szívbetegségem van. Az EKG vizsgálatkor soha nem ugrik ki, nem tudják elkapni. Mitől lehet ez a nagyon kellemetlen, íjesztő érzés? Még éjjel sem hagy aludni, olyankor is érzem az ütéseket. A vérnyomásom és pulzusom teljesen normális egyébként. Állítólag egy pszihiáternek kellene kivizsgálnia, de neki mi köze hozzá? Én úgy gondolom, hogy ez az állapot kardiológiai kivizsgálást jelentene, nem pedig pszihiátriait. Válaszát nagyon szépen köszönöm! Egy aggódó 17 hetes kismama

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas pulzusszám témában

        Kedves Kismama! Érdemes megnézetni egy vérképet, mert a vérszegénység is okozhat ilyet, ami gyakori terhességben. Emellett még a pajzsmirigyfunkciót is érdemes megnézetnie. Fogyasszon bőven folyadékot, szedjen magnéziumot (bár gondolom, azt a szülészorvos is elrendelte). Ha ezek nem hoznak enyhülést, nagyobb kardiológiai centrumokban van lehetőség ún. transztelefonos EKG-ra, ami úgy történik, hogy egy eszköz segítségével ön rosszullét alatt telefonon elküldi az EKG-t a klinikára, így a ritmuszavar fajtája diagnosztizálható. Sok örömet a terhességhez és boldog babavárást, jó egészséget kívánok!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 11., 13:24; Megválaszolva: 2010. július 12., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés