• bulimia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor úr, gyerekkorom óta van ritmuszavarom és egy ártalmatlannak mondott fejlődési rendellenességem:"chiari hálózat". Ezek eddig semmilyen érezhető panaszt nem okoztak. Sajnos az elmúlt 6 évben anorexiás és az elmúlt 3 évben bulimiás lettem. Néhány hónapja észlelem, hogy lefele lógatva ijesztőan ellilul a kezem, és az ujjaim, és néhány hete naponta többször is furcs ritmusban ver a szivem, mintha "lépést váltana, vagy ugrana", beszélgetéskor néha elfogy a levegőm, lépcsőnjáráskor is, időnként a szám is lilás. Kérem adjon tanácsot, károsíthatta-e az evészavarom a szivemet vagy ezek nem fontos tünetek, ne foglalkozzak vele? Milyen módon árthat az anorexia/bulimia a szívnek? Figyelmét, válaszát előre is nagyon köszönöm! üdvözlettel Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Az anorexia és a bulimia mellékhatásaként gyakran felborul az ionegyensúly, ami különböző, akár életveszélyes ritmuszavarokhoz is vezethet (ebben a hormonháztartás felborulása és az idegrendszeri szabályozás megváltozása is szerepet játszhat). Emellett csökken a szívizomzat tömege, szívelégtelenség is kialakulhat. Evészavara miatt mindenképpen segítséget, kezelést igényel, de a fulladás, az ajkak ellilulása, a ritmuszavar miatt javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése is.


        Dr. Bene Orsolya
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-27 20:07:03; Megválaszolva: 2010. február 27., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: