• Dolgozhatok-e majd?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr.3 éve diagnosztizálták nálam a diletetív cardiomiopátiát ikerterhességem alatt.Fél évente járok kontroll vizsgálatokra és azóta nem romlott az állapotom.Értékeim:bal kamra Dd:60mm, Ds:46mm, EF:41%, EDV:168ml, ESV101ml, EF:39% BP hossz:46mm, JP:39mm, E:94cm/s, A:79cm/s, DT:180ms, VTI:14, 7cm.Szeretném tudni, hogy ezek az értékek mennyire rosszak, mennyinek kellene ezeknek az értékeknek lenniük, és mivel gyesen vagyok jelenleg szeretném tudni, hogy dolgozhatok e ha lejár a gyesem.Várom válaszát, köszönettel:Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a cardiomyopathia témában

        Kedves kérdező! Az ultrahang tágabb bal kamrát mutat - a diasztolés, azaz elernyedt állapotban mért kamrai átmérő nőknél 40-53mm közötti, az Ön esetében ez 60 mm, de a kamrai térfogatok (ml-ben megadva) valamivel markánsabb tágulatot jeleznek. A kamrafunkciót, összehúzódó-képességet mutató paraméter, az ejekciós frakció kétféle számítással 41, ill. 39% lett, ennek normálisan 50% felett kellene lennie, de ezek az értékek még nem számítanak nagyon súlyos kamrafunkció-csökkenésnek. Gyógyszerrel jól egyensúlyban tartott szívelégtelenség esetén nem feltétlenül kell lemondani a munkáról, de ez természetesen függ magától a munkakörtől is - megterhelő fizikai munka, stresszes környezet nem javasolt, hiszen ezek is az egyensúly felborulásához, állapotromláshoz vezethetnek. Mindenképpen javasolt a gondozó kardiológus véleményének kikérése, hiszen az aktuális kardiális állapotát, a funkcionális státuszt, a teherbíró-képességet (mekkora terhelésre jelentkeznek panaszok) ő ismeri jobban.


        Kérdés: 2010-02-01 23:01:15; Megválaszolva: 2010. február 01., 23:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.